Categories
E-NOTICIES.COM

El Parlament qüestiona els Mossos

El Parlament ha aprovat la creació d’una comissió d’estudi sobre el model policial. A proposta d’ERC, JxCat, CUP i comuns -el PSC s’ha abstingut- la iniciativa vol “revisar el model d’ordre públic” i plantejar “canvis”.

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha assenyalat que Catalunya té una molt bona policia encara que pot ser “millor, més propera als ciutadans, més efectiva, i que garanteixi més i millor la seguretat des d’una perspectiva àmplia i integral”, i ha demanat a la resta de grups sumar-se a la reflexió de l’actual model i arribar a consensos.

En la defensa de la proposta de resolució per part dels grups que la proposen, la presidenta de la CUP al Parlament, Dolors Sabater, ha reivindicat la “necessitat imperiosa de posar eines de control” sobre els policies per assegurar la seva bona praxi, i ha fet una crida a fer un gir de 180 graus al model policial actual. “La comissió ha de ser, finalment, l’auditoria més gran de la història dels Mossos que no es va arribar a fer”, ha reblat.

El diputat dels Comuns Marc Parés ha anunciat que el seu grup registrarà una proposta de resolució perquè el Govern apliqui la moratòria de l’ús dels projectils de foam fins que aquesta comissió d’estudi del model policial “culmini els seus treballs al llarg d’aquest any”. “No ens podem arriscar que ningú més torni a perdre un ull per manifestar-se”, ha assenyalat.

El diputat de Junts Jaume Alonso-Cuevillas ha qüestionat que Sabater proposi un gir de 180 graus del model actual de seguretat pública perquè “ja és bo”, però així i tot creu que es pot perfeccionar, i creu que la revisió del model policial ha de ser alguna cosa permanent.

El diputat republicà Chakir el Homrani ha defensat que en aquesta comissió s’ha de parlar de llibertats i de l’exercici dels drets, perquè “sense la defensa i l’exercici de tots els drets no hi ha ni seguretat ni ordre públic”, i creu que l’objectiu dels Mossos ha de ser preservar l’exercici dels drets de la ciutadania, sobretot dels vulnerables. “Donem resposta als ciutadans en un aspecte clau per defensar els seus drets, que és la política de seguretat i d’ordre públic”, ha sentenciat.

Font: e-noticies: Última hora – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *