El Parlament aprova crear una comissió per estudiar el model policial a Catalunya

(ACN) El Parlament ha aprovat durant el ple d’aquest dimecres la creació d’una comissió d’estudi que tindrà per objectiu analitzar els “mecanismes de control, avaluació i investigació de les actuacions policials”. A proposta d’ERC, Junts, la CUP i ECP, que han sumat 82 vots a favor, la comissió també plantejarà la possibilitat “d’implantar mecanismes independents de control i fiscalització”. La iniciativa també vol “revisar el model d’ordre públic” i plantejar-hi “canvis”.

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha assegurat que “moltes de les propostes que al llarg de les dècades” han estat “marginals” en un primer moment “han acabat sent hegemòniques” i han aconseguit “grans consensos”. N’ha posat com a exemple l’ús de bales de goma per part del cos de Mossos d’Esquadra o l’enregistrament de les actuacions. Recordem que fa pocs mesos també es va estrenar un portal de transparència.

La diputada de la CUP Dolors Sabater ha subratllat la importància que tingui lloc “un canvi profund del model policial i del concepte de seguretat”, així com incrementar la “fiscalització i els òrgans de control” de la seva actuació.

“De cap manera ens trobaran al costat de voler subvertir el que és essencialment bo”, ha descartat el diputat del PSC-Units Ramon Espadaler. El grup socialista s’ha abstingut en la votació després de transaccionar una esmena.

Vox, Cs i el PP s’oposen a la comissió d’estudi

Per la seva banda, Vox, Cs i el PP s’han oposat a la creació de la comissió d’estudi. El diputat d’ultradreta Sergio Macián ha criticat el que considera que és una “esmena a la totalitat”: “És pràcticament una demolició del model policial per instaurar el seu ordre partidista”, ha declarat. Lorena Roldán, diputada del PP, ha avisat que no formaran part de la “criminalització de la policia” que considera que farà la comissió d’estudi.

Font: betevé – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *