Categories
ELNACIONAL.CAT

El Papa Francesc, operat a Roma per un problema de còlon

El Papa Francesc ha estat ingressat avui diumenge a l’hospital de Roma per passar per una “cirurgia programada en el còlon”, ha comunicat un portaveu del Vaticà, Matteo Bruni.

Serà sotmès aquesta tarda a una intervenció quirúrgica programada per a “una estenosi diverticular simptomàtica del còlon” a l’hospital Policlínico Gemelli de Roma, va informar el Vaticà. L’operació serà duta a terme pel doctor Sergio Alfieri i al seu terme s’emetrà un butlletí mèdic, va indicar el portaveu vaticà, Matteo Bruni, en un escarit comunicat.

A Budapest

Aquest matí es va saber que el Papa Francesc viatjarà a Eslovàquia del 12 al 15 de setembre, després de celebrar la mesa final del Congrés Eucarístic Internacional que acollirà Budapest.

“Em sento orgullós d’anunciar que del 12 al 15 de setembre, si Déu vol, em desplaçaré a Eslovàquia per fer una visita pastoral”, va dir el Papa a la plaça de Sant Pere del Vaticà. Va explicar que abans de l’inici de la visita concelebrarà a Budapest la mesa final del Congrés Eucarístic Internacional i va voler donar les gràcies a tots els que estaven preparant el viatge. 

“Successivament, del 12 al 15 de setembre de 2021, viatjarà a Eslovàquia, visitant les ciutats de Bratislava, Preov, Koice i Šatin. El programa del viatge serà publicat al seu temps”, va afegir.

El delicte de pederàstia en el Codi Canònic

El pontífex ha reformat el Llibre VI del Codi de Dret Canònic sobre les sancions penals a l’Església catòlica. La reforma destaca per la inclusió de la pederàstia com a delicte contra la dignitat de les persones. Segons s’especifica a l’article 1398 del Codi podrà ser “castigat amb la privació de l’ofici i amb altres justes penes, sense excloure, si el cas ho requereix, l’expulsió de l’estat clerical”, segons recull Efe. 

La reforma inclou també la tinença o la creació de pornografia, sobre la qual recauen les mateixes penes que contra la pederàstia. La reforma entrarà en vigor el 8 de desembre de 2021 i pretén “respondre adequadament a les exigències de l’Església catòlica en tot el món resultava evident la necessitat de revisar també la disciplina penal promulgada per sant Joan Pau II, el 25 de gener de 1983″, ha explicat el papa Francesc. 

També s’incorporen millores tècniques, en especial, en els àmbits del dret a la defensa, la prescripció de l’acció penal i la i inclusió de criteris més precisió per determinar les penes. Aquesta darrera afavoreix les decisions respecte  “als delictes que causen major dany i escàndol a la comunitat”, ha assegurat el Papa. A més, s’incorporen nous possibles casos delictius com per exemple la violació del secret pontific o la censura en la recepció de les ordres sagrades, alguns dels quals es van rebutjar en la reforma de l’any 1983. 

Imatge principal: Papa Francesc. – EFE

 

Font: ElNacional.cat – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *