Categories
ELNACIONAL.CAT

El Marroc inclou Espanya a la seva llista de “zones d’alt risc” per la Covid

El Ministeri de Sanitat del Marroc ha inclòs aquest diumenge a Espanya, França i Portugal al llistat de “zones d’alt risc” per la qual cosa partir del 13 de juliol els viatgers d’aquests països hauran de guardar quarantena durant deu dies.

Segons la informació proporcionada pel Ministeri d’Exteriors marroquí en el seu compte a la xarxa social Twitter, aquests tres països han passat d’una llista, ‘A’, a una altra llista, la ‘B’, en la qual figuren els països amb pitjor maneig de la pandèmia.

Els requisits per viatjar

Per accedir al Marroc, a més de la quarantena, els viatgers procedents d’aquestes nacions hauran d’obtenir una “autorització especial” per viatjar i presentar una PCR negativa realitzada 48 hores abans de l’entrada al territori.

A mitjans de juny, el Marroc va reprendre els vols amb Espanya i Europa després de mesos suspesos per evitar la propagació de la pandèmia.

El Marroc ha suspès per segon any consecutiu l’operació Pas de l’Estret des dels ports espanyols, que va emmarcar en el context de la pandèmia de coronavirus.

El retorn dels marroquins que viuen a l’estranger per via marítima es realitzarà a partir dels mateixos punts de trànsit marítim de l’anys passat, és a dir, Sète (França) i Gènova (Itàlia), la qual cosa deixa fora els ports espanyols.

Els qui optin per aquesta opció per tornar durant l’estiu al Marroc hauran de presentar una PCR negativa en el moment de l’embarcament i se’ls sotmetrà a una altra mentre siguin a bord, “a fi de garantir la màxima seguretat sanitària per a ells i els seus familiars”.

Alemanya i França

El Marroc no és el primer país preocupat pel gran augment de casos de Covid a Espanya; Alemanya i França ja van avançar mesures per conscienciar els seus habitants de la situació espanyola.

Les autoritats sanitàries d’Alemanya van declarar divendres passat a Espanya, incloses les illes Balears i les Canàries, zones de risc “simple” per la Covid-19, en el marc d’un increment en la taxa d’incidència en el territori estatal.

La mesura implica que en tornar d’Espanya a partir de l’11 de juliol s’ha de presentar una prova PCR o un test d’antígens negatiu, prova de vacunació amb la pauta completa o d’haver passat el virus. Amb una d’aquestes no és necessari fer quarantena.

Per la seva part, el Govern francès desaconsella als seus ciutadans que reservin vacances a Espanya i Portugal per l’explosió de contagis en aquests dos països, que estan entre les seus principals destins turístics, i estudia aplicar mesures de restricció als viatges.

“Els que encara no han reservat, evitin Portugal i Espanya en els seus destins”, va assenyalar dijous passat a la televisió France 2 el secretari d’Estat d’Assumptes Europeus, Clément Beaune, que va dir que “és un consell de prudència, una recomanació en què insisteixo.”

 

Foto principal: Passatgers procedents d’un vol de Casablanca / Europa Press

Font: ElNacional.cat – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *