Categories
ELNACIONAL.CAT

El líder del Polisario, al Marroc: hi haurà “nous aixecaments independentistes”

Contundent reaparició del president de la República Àrab Sahrauí Democràtica i líder del Front Polisario, Brahim Gali, en un missatge oficial emès per televisió aquest dimarts amb motiu de la festivitat de l’id al-ad·ha (festa del sacrifici) al qual ha tingut accés El Confidencial Saharaui.

Gali, que no havia aparegut en cap acte oficial des d’abans d’entrar a Espanya en secret per ser hospitalitzat a Logroño (la Rioja) -fet que va provocar un greu conflicte diplomàtic entre el govern de Pedro Sánchez i el Marroc-, ha llançat un clar avís al regne de Mohammed VI.

“Els assentaments, el saqueig dels recursos naturals i l’organització d’activitats polítiques, econòmiques, culturals i esportives al marge de la legitimitat internacional, no dissuadiran el nostre poble dels seus objectius legítims i no terroritzarà a les nostres fermes masses als territoris ocupats, que continuaran la seva valenta resistència contra l’ocupació marroquina”, ha afirmat.

El president sahrauí ha aclarit que l’ocupació i la repressió marroquina “només alimentarà nous capítols de l’aixecament independentista, el desenvolupament dels seus mètodes i la seva expansió, la seva força i escalada fins a la victòria i l’alliberament”.

Violacions de DDHH

Pel que fa a les violacions de drets humans per part del Marroc al Sàhara ocupat, que Gali ha denunciat, ha volgut fer especial esment a la violació que va patir l’activista Sultana Khayya i la seva família el passat mes de maig. “Condemnem en els termes més enèrgics aquestes flagrants violacions contra civils indefensos i preguntem a la comunitat internacional pel silenci i la vergonyosa inacció”, ha blasmat.

Gali també ha volgut lloar l’Exèrcit sahrauí, “combatent i garant de la independència”, i els joves del país, que van arribar a temps i es van afanyar a ser voluntaris i sense dubtar-ho per unir-se a les forces armades”, en referència als centenars de ciutadans que es van unir al Front Polisario quan aquest va donar per trencat l’alto al foc el passat mes de novembre, quan el Marroc va irrompre militarment al punt desmilitaritzat del Guerguerat.

“Fem una crida a tots perquè donin suport i animin el nostre exèrcit, el protector, la font del nostre orgull i la punta de llança en la nostra marxa cap a la inevitable victòria”, ha afegit.

Agraïments (ignorant Espanya)

Sobre la festivitat de l’id al-ad·ha, Gali l’ha felicitat “a tots els ciutadans sahrauís, estiguin on siguin, als territoris ocupats i el sud del Marroc, als territoris alliberats i als campaments de l’orgull i la dignitat o en la Diàspora, expressant la meva més calorosa felicitació i sincers desitjos, pregant al Totpoderós que beneeixi el bé al nostre poble per a la culminació de la sobirania de la República Sahrauí a tot el seu territori nacional”.

Cal explicar que, en els agraïments que el president ha fet per ser al costat del poble sahrauí (i s’entén que al seu durant la seva convalescència), el president Gali ha ignorat totalment a Espanya, país que tot i ser el responsable de la descolonització del territori cada vegada cedeix més davant les pretensions marroquines no reivindicant obertament el dret a l’autodeterminació de la nació ocupada.

“Expressem les nostres càlides i sinceres felicitacions per Eid al-Adha a la nostra germana Algèria, al poble i al Govern. Són fonts de l’orgull, dels principis arrelats, els valors nobles i les posicions fermes sobre les quals demanem el Totpoderós que repeteixi la festa amb més progrés, benestar i prosperitat. Dirigida pel President Abdelmajid Tebboune, per aconseguir la seva recerca i les aspiracions del seu poble patern, en la construcció d’una Algèria forta i majestuosa, que està prenent la seva posició de lideratge a la regió, al continent africà i en l’escena internacional”, ha expressat.

 

Imatge principal: el líder del Polisario, Brahim Gali, en la seva reaparició pública / Foto: ‘El Confidencial Saharaui’

Font: ElNacional.cat – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *