El jutge arxiva el cas contra 48 acusats del tall a Salt de Tsunami Democràtic

El jutjat d’instrucció 3 de Girona ha arxivat el cas contra 48 investigats pel tall de l’AP-7 del Tsunami Democràtic a Salt del novembre del 2019. Es manté, però, l’acusació per a 4 dels identificats.

La interlocutòria conclou que “no existeixen indicis sòlids que permetin pensar, amb un mínim de seriositat, que prosperarà una acusació” contra aquests encausats perquè no ha quedat acreditat que “cometessin llançament d’objectes contundents o cremessin contenidors”.

La causa per desordres públics investigava inicialment 52 persones i, per tant, podrien acabar anant a judici quatre encausats per a qui no s’ha arxivat la investigació. La resolució no és ferma i es pot recórrer.

El setge al Tsunami

Dos jutjats investiguen les mobilitzacions convocades pel Tsunami Democràtic que van bloquejar la frontera els dies 11, 12 i 13 de novembre del 2019, arran de la sentència del procés, tallant l’AP-7 a la Jonquera i a Salt. El jutjat d’instrucció 3 de Girona, que porta la investigació del tall de Salt i que ara n’ha arxivat la major part, va obrir diligències contra 52 persones. L’altra investigació està en mans del jutjat d’instrucció 4 de Figueres, que investiga 196 persones més per participar presumptament en el tall de la Jonquera.

Des de les defenses dels acusats s’ha denunciat que aquestes dues investigacions són un “exemple perfecte” de la cooperació policial i judicial per perseguir l’independentisme perquè entre les dues investigacions hi ha atestats amplis i exhaustius dels Mossos d’Esquadra, de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil per identificar les persones que participaven en les protestes. “Hi ha molt a discutir sobre la participació d’aquestes persones citades, però, més enllà d’això, el que plantegem és defensar la legitimitat de l’acció de protesta no violenta tallant carreteres” han defensat durant el procés.

Quan la policia francesa, juntament amb els Mossos d’Esquadra, va desallotjar el tall de la frontera al Pertús la protesta es va mobilitzar cap a Girona on es van intentar bloquejar les línies de l’AVE. Després la convocatòria es va traslladar a Salt. En un altre efecte sorpresa, unes 1.000 persones van acabar tallant l’AP7 en plena nit. 

 

Font: ElNacional.cat – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *