El Govern nomena Meritxell Benedí Altés presidenta de l’Institut Català de les Dones

“Posarem l’Institut Català de les Dones al servei de la transformació feminista del país, i al servei de les entitats i de les dones de tot el territori”, han estat les primeres declaracions que ha realitzat Meritxell Benedí Altés aquest matí després d’haver estat nomenada presidenta de l’Institut Català de les Dones (ICD) per part del Govern.La reunió de l’executiu d’avui també ha nomenat Neus Pociello Cayuela directora executiva del mateix organisme.

L’ICD impulsa i coordina les polítiques públiques per a la igualtat efectiva de dones i homes i contra les violències masclistes i en la present legislatura s’adscriu al departament d’Igualtat i Feminismes que encapçala la consellera Tània Verge i Mestre.

Benedí és llicenciada en Història per la Universitat de Barcelona, màster en Direcció Pública per ESADE-Universitat Ramon Llull i màster-DEA en Estudis del Món Contemporani per la Universitat de Barcelona.

Va treballar com a coordinadora de Polítiques de Gènere de l’Ajuntament de Barcelona de l’any 2005 al 2007; directora del Pacte Nacional per a la Immigració de la Generalitat de Catalunya entre els anys 2007 i 2009 i cap de l’Àrea d’empoderament personal a la Fundació SURT. Des del 2018 ha estat la directora general de Serveis Socials del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, Generalitat de Catalunya. També és autora de diverses publicacions i col·labora habitualment en mitjans de comunicació.

gencat.cat – Sala de premsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *