Categories
E-NOTICIES.COM

El Govern farà una consulta sobre la candidatura als Jocs Olímpics d’Hivern 2030

El Govern ha obert contactes formals amb el Comitè Olímpic Espanyol per presentar candidatura als Jocs Olímpics d’Hivern del 2030. Segons ha avançat Catalunya Ràdio, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha enviat una carta al president del Comitè, Alejandro Blanco Bravo, en què li demana formalment iniciar converses “per la possible presentació” de la candidatura.

“Una oportunitat que ha d’anar de bracet del consens social i que ha de permetre desenvolupar els compromisos de l’Agenda 2030 de les Nacions Unides”, afegeix la carta. Fonts de la Presidència recorden que el territori haurà d’avalar la candidatura a través d’una consulta.

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, ha confirmat la informació i ha defensat aquest “projecte de país” perquè considera que “pot ser un revulsiu per al territori” que aniria més enllà dels quinze dies dels Jocs, amb repercussions estratègiques per a les pròximes dècades.

Tanmateix, ERC i JxCat van evidenciar les seves diferències sobre sobre aquesta qüestió en una moció aprovada la setmana passada al Parlament. Junts va votar a favor d’una candidatura per al 2030 “d’acord amb els criteris de sostenibilitat mediambiental màxima i d’aprofitament de les instal·lacions esportives ja existents, mitjançant mecanismes participatius que tinguin en compte totes les sensibilitats territorials”.

Esquerra s’hi va abstenir en considerar que el text quedava curt i la CUP hi va votar en contra. Els anticapitalistes rebutgen la candidatura perquè la consideren un “macroprojecte basat en l’especulació”.

Font: e-noticies: Última hora – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *