Categories
beteve.cat

El Govern espanyol aprova el decret que suavitza l’ús de la mascareta, sobretot a l’aire lliure

El Govern espanyol ha aprovat el Reial Decret Llei que estableix que a partir del 26 de juny ja no serà obligatori portar mascareta al carrer, sempre que hi hagi una separació mínima d’un metre i mig entre persones no convivents. L’executiu havia afirmat les darreres hores que, malgrat tot, sempre hauríem de sortir de casa amb una mascareta a sobre per si no podem complir la distància social exigida. Però la ministra portaveu ha aclarit aquest dijous que no serà obligatori dur-ne una a sobre; dependrà del que anem a fer.

Com a novetat, en esdeveniments a l’aire lliure en què el públic estigui assegut en cadires prou separades no caldrà portar la mascareta posada. Per tant, per exemple, en concerts a l’exterior o altres esdeveniments culturals amb seients assignats i separats, els assistents podran treure’s la mascareta.

Tampoc no serà obligatòria per als usuaris de residències, tant de gent gran com de persones amb alguna discapactitat, si més d’un 80 % tenen la pauta de vacunació completa. En canvi, els treballadors del centre i les visites sí que l’hauran de portar posada.

Font: betevé – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *