Categories
E-NOTICIES.COM

El Govern dóna peu a què l’Estat no va demanar ajuda a França

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha explicat que l’Estat no va demanar ajuda a França per aturar l’incendi al Cap de Creus. “El govern català va sol·licitar al govern espanyol l’autorització d’hidroavions francesos perquè ajudessin a les tasques d’extinció de l’incendi del Port de la Selva i no es va autoritzar”, ha confirmat Plaja en resposta al director editorial d’e-notícies, Xavier Rius.

Plaja ha declarat que a “la gestió de les emergències no poden interferir altres criteris que no siguin els que prevalen i vetlles perquè la resolució de l’emergència sigui el més diligent i eficient possible”.

“És un tema que s’ha de resoldre de cara a un futur immediat”, ha explicat la portaveu, que ha volgut afegir que “em consta que des del departament d’interior s’està ja amb converses amb el ministeri”.

Xavier Rius ha recordat a la portaveu que l’Estat espanyol es va defensar de les acusacions afirmant que “es va ocupar al màxim l’espai aeri, raó per la qual no es va considerar ni oportú ni necessari sol·licitar ajuda a la veïna França”. Rius ha preguntat si hi havia “una motivació política o simplement un tema tècnic”. Plaja no ha volgut valorar aquesta qüestió i ha dit que “hauria de pronunciar-se el govern espanyol”.

Font: e-noticies: Última hora – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *