Categories
ELNACIONAL.CAT

El Govern atorga a Arcadi Oliveras i Josefina Castellví la Medalla d’Or de la Generalitat

El Govern ha atorgat en la primera reunió del Consell Executiu d’aquest curs la Medalla d’Or de la Generalitat a l’economista i activista Arcadi Oliveres, a títol pòstum, i a l’oceanògrafa Josefina Castellví.

La màxima distinció de la Generalitat ha estat atorgada a Oliveres, que va morir el passat 6 d’abril, per “honorar un dels referents socials més estimats de la Catalunya contemporània”, segons se subratlla en la nota de premsa de l’executiu.

Pel que fa a Castellví es destaca que “amb la seva trajectòria i el seu talent ha obert el camí a moltes dones científiques” la qual cosa l’ha convertit en “referent per a moltes generacions de científics”.

Serveis eminents

La Medalla d’Or de la Generalitat, que l’any passat es va concedir al cantautor i activista Lluís Llach i a la pedagoga Maria Teresa Codina, és el màxim guardó honorífic que atorga el Govern per “distingir persones que hagin prestat serveis eminents i extraordinaris a Catalunya en els àmbits polític, social, econòmic, cultural o científic”.

Oliveres va ser professor de la UAB va tenir una llarga trajectòria com a activista, dins de la qual va presidir Justícia i Pau durant 13 anys, va promoure la banca ètica a Catalunya i va participar a diferents edicions del Fòrum Social Mundial, a més de ser cofundador de la Xarxa Europea Contra el Comerç d’Armes.

Josefina Castellví

L’oceanògrafa Josefina Castellví va ser, amb Marta Estrada, la primera dona que va participar en una expedició internacional al Pol Sud, l’any 1984. Entre el 1987 i el 1994 va viure a la Base Antàrtida Espanyola a l’Illa de Livingston. Ha format part del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible de la Generalitat, i ha rebut, entre d’altres, la Creu de Sant Jordi (2003) i el Premi Nacional de Cultura (2013).

 

A la imatge principal, Arcadi Oliveres en una fotografia d’arxiu / Sergi Alcàzar

Font: ElNacional.cat – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *