Categories
ELNACIONAL.CAT

El drama d’Àngel Casas, li han d’amputar les dues cames: “Plorava de dolor”

Àngel Casas és més que un periodista, és una icona. Ha estat un dels comunicadors més coneguts, admirats i celebrats de la TV a Catalunya. Des de TVE i, sobretot, des de TV3, va aconseguir portar a Catalunya en una cadena que començava en català les més grans estrelles mundials. Mític Àngel Casas Show. Ara fa pocs mesos va revelar el seu problema de salut, li van haver d’amputar una cama. EN Blau ho va titular “L’infern d’Àngel Casas”.

Ara un altre gran periodista cultural, Toni Vall, li ha fet una entrevista al diari Ara que titula “He sortit de l’infern”. La paradoxa és que n’ha sortit després d’haver-li d’amputar l’altra cama, l’esquerra. Àngel Casas va celebrar amb les seves netes a l’abril els seus 75 anys:

 
 
 

 
 
 
 
 

 
 

 
 
 

 
 

A post shared by The cake company (@thecakecompanybcn)

Tot va començar amb un càncer al costat del pàncrees detectat l’any 2013. Casas viu a Sant Just Desvern i li toca l’Hospital Moisès Broggi al costat de la seva estimada TV3. Li fan un trasplantament de ronyó el 2020 i allà comença l’infern de les complicacions post-operatòries que van comportar-li una infecció greu (calcifilaxi) que ha acabat amb les dues cames amputades.

Malgrat tot, Casas desprèn tota la conversa la seva proverbial jovialitat, bon humor i joia de viure. Aquest n’és un extracte

“Els metges no entenen que jo estigui viu (…). Una ferida a la cama resulta ser una malaltia rara, calcifilaxi. La cama s’infla de líquid com si estigués a punt de rebentar i el dolor és terrible, insuportable. Cridava, plorava de dolor. (…)  Durant la revetlla de Sant Joan del 2020, entre petards i coca, m’amputaven la cama dreta. (…) en plena pandèmia, la meva dona no podia venir a veure’m i, al llarg de cinc mesos, de maig a setembre, fins a sis vegades li van dir, per telèfon, que estava a punt de morir-me”.

El periodista Àngel Casas ha viscut un infern de salut, inclosa l’amputació de les dues cames. Ara, per fi, ja veu la llum i ha acceptat trencar el silenci i explicar-m’ho tot en aquesta entrevista. https://t.co/sZBSq2LD8v

— Toni Vall (@tonivall) August 3, 2021

Àngel Casas explica ara, mesos després de revelar l’infern, com ha perdut l’altra, com va quedar-se sense cames: ” La calcifilaxi va entrar a l’esquerra i els infermers que em feien les cures a domicili ho van veure clar: “Això no ho salvaràs”. El dolor tornava a ser insuportable i ara vaig ser jo qui va dir als metges: “Anem per feina”.

Res no li pren les ganes de viure: “Volia continuar sent feliç amb la meva dona, volia continuar gaudint de les meves filles, volia veure créixer les meves netes. Tot dones”.

Àngel Casas i les netes el dia del 75è aniversari, Instagram

Àngel Casas és un mestre de periodistes, de presentadors de TV i de com prendre’s la vida. Toni Vall defuig el morbo i dona llum en temps de pandèmia. Una conversa que és una obra d’art. 

Font: ElNacional.cat – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *