Categories
RACOCATALA.CAT - Raco Català

El ‘Decret Iceta’ obre la porta a l’ERO més gran de la història del sector públic

La Intersindical-CSC ha valorat negativament la convalidació del Real Decret Llei sobre l’Ocupació Pública, conegut com a Decret Iceta. Un Decret llei que pot representar l’ERO més important de la història del sector públic català.

Des del sindicat independentista i de classe “ens posicionen en contra, tant per les formes de la tramitació (via Reial Decret Llei) com pel contingut, altament lesiu per les desenes de milers de treballadors temporals que ocupen places precàries en el sector públic”. 

“Desconfiem de les promeses del govern central del PSOE segons les quals en el tràmit legislatiu que s’hauria d’obrir el setembre i tancar-se a l’octubre, es millorarà el redactat actual del Decret en aspectes com que els exàmens de les oposicions no seran eliminatoris i s’obre la via del concurs de mèrits en places de més de 10 anys(art. 61.6 de l’EBEP)”, afegeixen.

La Intersindical ha anunciat que presentarà batalla pels interessos dels interins, “el col·lectiu de treballadors més precari del sector públic”, segons els qualifiquen els sindicalistes. Es comprometen, a més, que el futur projecte de llei reculli les propostes que van presentar fa mesos en defensa de l’estabilització massiva, entre elles el concurs de mèrits a tot el personal en abús de temporalitat. 
 

Font: Racó Català: Llegeix, pensa i opina – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *