El Codi de circulació que endureix les multes per usar el mòbil conduint serà vigent el setembre

Si no hi ha sorpreses, i no hi haurien de ser, el Consell General aprovarà aquest dijous la modificació del nou Codi de circulació que, entre altres coses, endureix les multes per usar el telèfon mòbil o escoltar música amb auriculars mentre es condueix o imposa l’obligació de tenir una assegurança per circular amb patinet. Si la tramitació segueix el procediment estàndard, el nou marc legal entrarà en vigor durant el mes de setembre.

I és que en les disposicions finals s’estableix que el modificat Codi de circulació entri en vigor al cap de tres mesos de ser publicat al BOPA. Si la llei s’aprova aquest dijous i els caps d’Estat triguen entre quinze dies i un mes a sancionar el text i, per tant, a publicar-se oficialment, els terminis, amb els tres mesos de marge que dóna el text, porten cap al setembre. Amb tot, hi ha diverses aspectes que s’han d’acabar de regular per reglament, com ara com s’han d’assegurar els vehicles de mobilitat personal (VMP), entre els quals el més conegut és el patinet, que podran també conduir menors d’entre 14 i 16 anys sempre que obtinguin el permís corresponent.

Un conductor fa servir el mòbil mentre es troba al volant.

Relacionat

També s’han de reglamentar aspectes relacionats amb marques acústiques i molts d’altres. El Govern té tres mesos, per norma general, des de la publicació de la llei per elaborar les normes que han de desenvolupar el text legislatiu que s’espera que gaudeixi d’un suport majoritari sinó unànime, atès que ha estat treballat durant molts mesos en comissió i s’ha assolit un nivell de consens molt elevat.

Si fins ara passar-se de la ratlla de velocitat era multat amb 100 euros de mínim, a partir d’ara, si aquesta excés és d’un màxim de 10 quilòmetres per hora respecte del màxim permès en la via en qüestió, la multa es rebaixarà fins als 24 euros

Qui sigui enxampat conduint usant el mòbil o portant auriculars posats serà sancionat amb una multa d’entre 201 i 400 euros, atès que a partir d’ara serà considerada una infracció molt greu. En canvi, però, no suposarà la retirada del permís, amb una sanció complementària que es reserva per a certes conductes més greus, com per exemple donar un cert grau d’alcoholèmia positiva. Sobre les multes pecuniàries, es rebaixa, per exemple, la multa que s’imposa per als excessos de velocitat més lleus.

Si fins ara passar-se de la ratlla de velocitat era multat amb 100 euros de mínim, a partir d’ara, si aquesta excés és d’un màxim de 10 quilòmetres per hora respecte del màxim permès en la via en qüestió, la multa es rebaixarà fins als 24 euros. Quant a les sancions greus o molt greus, la reincidència es considerarà quan s’acumulin tres infraccions o més en el termini de nou mesos. Fins ara, l’acumulació s’havia de donar en sis mesos, només.

Tots els reglaments que despleguen la llei han d’estar a punt, a tot estirar, durant el primer trimestre del 2022, un període en què s’obliga el Govern a tenir enllestit un pla de seguretat viària. Per cert, que en el marc de les esmenes, demòcrates i Ciutadans Compromesos han fet incorporar en moltes qüestions el terme pas a nivell. Deu ser que la majoria governamental pensa en connexions ferroviàries.

altaveu.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *