Categories
ELNACIONAL.CAT

El Clínic vacuna de Covid-19 els fills dels sanitaris per evitar més baixes

L’Hospital Clínic de Barcelona està vacunant aquests dies contra la Covid-19 els fills adolescents del personal sanitari que treballa al centre per “protegir el seu entorn” davant l’increment explosiu de contagis del virus. El cap del Servei de Malalties Infeccioses de l’hospital, Àlex Soriano, ha explicat aquest dilluns a TV3 que s’han inclinat per aquesta estratègia per “garantir que tot el personal està a disposar“. El nombre dels professionals sanitaris que estan de baixa laboral és “relativament alt”, tal com ha exposat Soriano.

En la situació en la qual Catalunya es troba, Àlex Soriano ha afirmat que “si tenim un positiu a casa seva i és un contacte, això genera la possibilitat de més baixes laborals i no ens ho podem permetre” en l’actual context. El cap del Servei de Malalties Infeccioses del Clínic ha assegurat que el pla que han posat en marxa “està tenint molt bona acollida” i s’ha refermat en la importància de comptar amb tots els efectius possibles en un període en què també hi ha alguns sanitaris que estan de vacances. De fet, aquesta vacunació als fills adolescents ja va començar tan bon punt Salut va autoritzar l’administració de les dosis en els grups d’edat corresponents.

L’Hospital de Sant Pau s’ho planteja

Segons l’Agència Catalana de Notícies, l’Hospital de Sant Pau està valorant la possibilitat d’implementar aquest pla que està fent el Clínic amb l’objectiu de “protegir les bombolles dels professionals” que treballen al centre.

També en una entrevista a TV3, el cap del Servei de Medicina Intensiva de l’Hospital de Bellvitge, Rafael Máñez, ha indicat que veu amb bons ulls l’estratègia que està seguint el Clínic. Máñez ha detallat que hi ha 50 professionals del centre on treballa de baixa per la Covid-19 i que la majoria d’ells ja tenen la pauta completa.

Un altre recinte sanitari que va estar a punt d’aplicar aquesta estratègia de vacunació és l’Hospital del Mar, tot i que al final ha apostat per integrar aquesta administració de les dosis en el circuit general. L’Hospital del Mar pot vacunar els grups de població que ha autoritzat Salut fins ara, que són els majors de 16 anys cap endavant.

La pressió hospitalària torna a ser preocupant

Amb l’actualització de les dades aquest dilluns, ja hi ha 980 persones que estan ingressades als hospitals, un increment de 104 pacients respecte al diumenge. Paral·lelament, hi ha 182 contagiats de Covid-19 que estan a les Unitats de Cures Intensives. Davant d’aquesta situació, el president Pere Aragonès i el conseller de Salut Josep Maria Argimon van anunciar que s’aprovaran noves restriccions entre avui i demà per tal d’intentar “limitar la propagació del virus” amb un equilibri entre “la vida social, econòmica i emocional”.

El president Aragonès reconeixia que “estem en un moment preocupant i complicat” i Argimon també detallava que Salut està treballant en una estratègia de protecció dels professionals sanitaris “al voltant de la vacunació” que entraria en vigor a partir del 19 de juliol. El conseller de Salut apel·lava a la urgència de “protegir els sanitaris” per tal que puguin seguir atenent els casos de coronavirus i altres malalties: “Hem d’evitar que la Covid-19 sigui la malaltia, i hem d’aconseguir que sigui una malaltia perquè hem d’atendre a persones amb altres problemes de salut”.

 

Imatge principal: Personal sanitari preparant la injecció de la vacuna contra la Covid-19 a la Fira de Cornellà. Carlos Baglietto.

Font: ElNacional.cat – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *