Categories
RACOCATALA.CAT - Raco Català

El català deixa de ser requisit al conservatori i a l’Escola d’Art Dramàtic de Palma

El català ha deixat de ser requisit per accedir a una plaça de professor al Conservatori Professional de Música i Dansa de Mallorca i a l’Escola Superior d’Art Dramàtic de les Illes Balears. 

 

ATENCIÓ

L’ordre del conseller d’@EDUN_IB, Martí March, fa optativa la capacitació del català als docents de l’@ESADIB i del Conservatori Superior de Música de les IB.

El @goib de @F_Armengol consuma una reculada més en matèria de llengua.
https://t.co/z9bopkIxRH

— Plataforma per la Llengua Illes Balears (@PLlenguaIlles) July 20, 2021

El conseller d’Educació i Universitat, Martí Xavier March i Cerdà, ha validat la modificació de l’Ordre que regula les condicions de l’exempció de l’avaluació de la llengua catalana i literatura en ensenyaments no universitaris. Així, determina que no caldrà acreditar tenir cap titulació en català, per accedir a una plaça de docent al conservatori ni a l’Escola d’Art Dramàtic de Palma.

La Conselleria d’Educació s’espolsa la responsabilitat de la decisió i en culpa els sindicats en un comunicat breu que ha penjat a Twitter. Segons el govern, la majoria de sindicats “votaren a favor de la modificació de l’Ordre que regula les titulacions de català”.

 

La majoria de sindicats votaren a favor de la modificació de l’Ordre que regula les titulacions de català.
Per primera vegada s’inclou un punt que permetrà regular aquesta matèria als centres d’ensenyaments artístics superiors.https://t.co/REkV0OgjPQhttps://t.co/H5PekObAo7 pic.twitter.com/dNn7JDtPOV

— EDUNIB (@EDUN_IB) July 21, 2021

.

Font: Racó Català: Llegeix, pensa i opina – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *