El Baxi Manresa jugarà a Europa i l’Estudiantes baixa a LEB Or

La Penya va ser escombrada ahir a Miribillla per un Bilbao Basket que, com si fos un miracle, es va salvar del descens després d’haver guanyat tres dels últims cinc partits. Al mes d’abril no havia guanyat cap partit i només havia aconseguit set victòries. Però hi va creure i, a diferència d’altres clubs, com l’Estudiantes, ha mantingut Mumbrú i no ha fet mil fitxatges com els madrilenys. L’Estudiantes perd la categoria per tercer cop esportivament parlant. En les dues ocasions anteriors es va salvar als despatxos. Ara confien que qui pugi de la LEB no compleixi la normativa per tornar a salvar-se. El Joventut era el jutge del descens però els verd-i-negres no van estar a l’altura perquè van rebre un correctiu sobretot en el tercer quart, en què van encaixar 34 punts amb un 34-17 amb un 4/4 de dos, 7/9 triples i 3/3 lliures i la diferència es va disparar fins a 33 punts (73-40). El Bilbao va fer el rècord (17 triples) de la seva història.

El Baxi, a la Champions

Els manresans van tancar ahir la lliga regular amb una altra exhibició, tot i que el Baskonia no s’hi jugava res. Pedro Martínez va fer jugar molts minuts (20) un Marc Peñarroya –fill del tècnic del Burgos– descarat, que va anotar 4/8 triples, algun de clau com amb 66-62. També va debutar Pantzar. Els manresans acaben en la desena posició i tenen gairebé segura la plaça per a la FIBA Champions League, la competició que ja van disputar fa dos cursos i que era l’objectiu d’enguany. L’Unicaja, onzè, fracàs absolut.

Últim bitllet canari

El Gran Canària, després d’un curs en què ha anat de menys a més, es va classificar per als quarts després de vèncer el Betis. Això, combinat amb la derrota de l’Unicaja en el Martín Capena contra el Madrid, fa que els canaris obtinguin plaça per al play-off i tenen moltes possibilitats d’obtenir invitació per a l’Eurocopa.

Anar a la font – El Punt Avui – Esports

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *