Dubtes sobre el Procicat

La CUP ha afirmat en un comunicat que el retorn al confinament comarcal anunciat pel Govern “evidencia” que les decisions que pren el Procicat “no busquen preservar la salut de la població sinó salvaguardar els interessos de determinats lobbys econòmics”.

La formació anticapitalista remarca que la situació “alarmant” actual “no s’ha generat d’un dia per l’altre”, sinó que “fa setmanes” que professionals de l’àmbit sanitari i epidemiològic “alerten de l’increment de casos i de la major virulència de la soca britànica”. També recorden que la Generalitat ja avançava “explícitament” que després de Setmana Santa “caldria aplicar mesures més restrictives”.

Segons la CUP, les decisions que s’han pres “semblen haver estat més encaminades a salvar la Setmana Santa que no pas a salvaguardar la salut pública”. És per això que reclama al Procicat que faci “actes” de les reunions que duu a terme i que siguin “públiques”, especialment per saber “quines són les persones que hi participen i a quins interessos representen”.

Davant del que consideren un “desgavell” de la gestió de la pandèmia per part del Govern, la formació considera que seria “més efectiu i menys lesiu” desplegar ajudes econòmiques per a la població que permetin “reduir al mínim la interacció entre la ciutadania durant un període temporal reduït”.

Anar a la font – e-noticies

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *