Detingut a Màlaga per entrar a 130 comptes de Twitter, també d’Obama i Biden

La policia espanyola ha informat aquesta tarda de la detenció d’un home que hauria accedit il·lícitament a 130 comptes de Twitter, algunes d’elles propietat de personalitats rellevants a escala política, econòmica i social. Entre les persones afectades hi ha el president dels Estats Units, Joe Biden; l’expresident Barack Obama; o el multimilionari fundador de Microsoft i filantrop Bill Gates. També els de les empreses Uber i Apple.

Policia Nacional / Twitter

Segons ha informat el cos policial, la detenció s’ha produït a Estepona, Màlaga, després d’un any d’investigació durant el qual la policia espanyola ha col·laborat amb l’FBI. La persona investigada és de nacionalitat britànica i, segons informa el diari SUR, té 22 anys: està acusat dels delictes de ciberamenaces, ciberextorsió i ciberassetjament, en aquest cas a una víctima juvenil que podria estar lligada a l’atac digital a altres xarxes socials.

Policia Nacional / Twitter

La policia creu que el sospitós utilitzava els perfils dels afectats per estafar els seus seguidors. Concretament, el rotatiu informa que als comptes van aparèixer missatges molt semblants que oferien als usuaris doblar els seus diners amb bitcoin ingressant-los en un moneder virtual de criptomonedes.

Marroc hauria espiat Macron amb Pegasus

Ahir va transcendir que el número de telèfon del president de la República francesa, Emmanuel Macron, el de l’ex-primer ministre Edouard Philippe i el de 14 ministres del govern francès van ser seleccionats el 2019 per ser espiats amb el programari PegasusAixí ho ha publicat el diari francès Le Monde, en el marc d’una investigació amb 15 diaris més d’arreu del món. En total, s’haurien filtrat més de 50.000 números de telèfon d’arreu del món. 

El terminal utilitzat habitualment per Macron hauria estat introduït per una agència de seguretat del Marroc entre els objectius de Pegasus. Segons ha recordat la premsa francesa, el març del 2019 (any en què es va seleccionar el telèfon), el govern francès estava molt preocupat per la tensió interna a Algèria, país veí i al mateix temps rival del Marroc. 

 

Imatge principal, imatge compartida per la policia espanyola amb relació a la detenció / @policia

Font: ElNacional.cat – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *