Categories
RACOCATALA.CAT - Raco Català

Demòcrates tracta d'”ignorants” els partits que “desprestigien” la via unilateral

Demòcrates ha carregat aquest dilluns contra els partits que han criticat la via unilateral. En un comunicat, el partit de Toni Castellà apunta que la “cantarella” utilitzada per alguns actors polítics “desprestigiant” la via unilateral, perquè no està “definida”, només es pot fer “des de la ignorància” o “des de la intencionalitat que se sap que aquesta via és l’única viable en el context actual d’estar dins l’Estat, perquè mai reconeixeran Catalunya com a subjecte polític”. La formació democristiana també apel·la institucions, polítics i entitats a “confluir en la via unilateral” per aconseguir la independència. Demòcrates creu que la Diada va servir per reivindicar la voluntat d’utilitzar el mandat del 52% de la majoria independentista.

Al comunicat, Demòcrates fa una crida a l’independentisme per superar el “mentrestant” i complir amb el mandat de l’1-O per fer “efectiva” la independència. El partit de Castellà creu que els “treballs previs” al 2017 de l’Institut d’Estudis de l’Autogovern, el Consell Assessor per a la Transició Nacional, i les ponències polítiques del propi partit del 2020 o de l’ANC, així com el document ‘Preparem-nos’ del Consell per la República “recullen explícitament com esdevenir independents per la via unilateral”.

Finalment, la formació sorgida de l’escissió d’Unió considera que la majoria independentista al Parlament ha d’estar “disposada” a aixecar la suspensió de la declaració d’Independència del 27-O, i que el Govern a d’exercir el “control del territori”, junt amb una “mobilització ciutadana sostinguda en el temps”. A més, aposta per “buscar les complicitats internacionals” en termes de “geopolítica” per acabar de definir el full de ruta polític per a la Independència.

Font: Racó Català: Llegeix, pensa i opina – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *