Demòcrates pregunta què vol dir “Embat democràtic per la independència” abans de votar “sí” a l’acord

Demòcrates ha demanat a JxCat i ERC que concretin què vol dir el punt del seu acord de Govern 'Embat democràtic per la independència', a canvi del suport de la formació al pacte. L'entitat ho expressa després de la consulta a les bases que ha fet les darreres hores. L'associació compta amb 2.544 afiliats, i la participació de la consulta ha estat del 39,34% (1.001 vots emesos). D'aquest percentatge, el 87,21% han votat a favor del pacte amb el matís de l'aclariment del punt de l'embat (873 vots) i el 12,79% hi ha votat en contra (128 vots). El resultat de la consulta és vinculant per a la portaveu i diputada demòcrata Titon Lailla en la votació del ple d'investidura d'aquesta setmana al Parlament.

La pregunta que Demòcrates ha formulat a les bases ha estat: "Estàs d’acord que Demòcrates de Catalunya subscrigui el preacord de Govern de la Generalitat de Catalunya 2021, amb el vot afirmatiu de la portaveu i diputada demòcrata Titon Laïlla en el Ple d'Investidura d'aquesta setmana, condicionat al fet que en els propers mesos es concreti el desenvolupament del punt 'Embat democràtic per la independència' i en sis mesos la formació demòcrata pugui replantejar-se el seu suport al Govern català?".

A parer de Demòcrates el preacord de Govern recull els seus punts programàtics explicitats al Consell Nacional Demòcrata del dissabte 15 de maig, com ara permetre un Govern i un Parlament que aquesta legislatura materialitzin el mandat independentista del 52%, per fer front als reptes de país i donar resposta a la crisi social i econòmica.

Altres punts programàtics també recollits al pacte, segons Demòcrates, són reprendre "amb urgència" la iniciativa conjunta de l'independentisme; fixar objectius estratègics de l'independentisme que passin per la necessitat d'una "confrontació cívica"; reconèixer que la negociació amb l'Estat és "finita" i que les possibilitats d'èxit són "molt limitades", i poder plantejar "un nou embat democràtic" que permeti assolir la República Catalana i la independència de Catalunya.

Anar a la font – RACOCATALA.CAT

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *