Categories
ELNACIONAL.CAT

De rècord mundial: dona a llum 10 bebès per sorpresa

Gosiame Thamara Sithole és una dona sud-africana que ha donat a llum 10 nadons en un sol part, trencant un rècord mundial establert el mes passat. A més, per sorpresa: dos nadons més dels que els metges havien detectat inicialment, en un hospital de Pretòria. La dona té 37 anys, es trobava de 29 setmanes i ja tenia dos fills bessons. Ara seran 12 nens a casa.

Part d’alt risc

La doctora Dini Mawela, subdirectora de l’escola de Medicina de la Universitat de Ciències de la Salut de Sefako Makgatho, situada al nord Pretòria, va assegurar que es tracta d’una situació molt poc habitual i, normalment, relacionada amb tractaments de fertilitat, si bé Sithole va precisar que aquest no és el seu cas.

Gosiame Thamara Sithole / Cedida

“És una situació bastant única. No sé que amb quina freqüència succeeix. Comporta un risc extremadament alt“, va apuntar la doctora, per a qui “el perill és que, com no hi ha prou espai al ventre per als nadons, tenen la tendència a ser petits”.

Rècord mundial

“Els nens sortiran petits, amb les oportunitats de sobreviure compromeses. Tot depèn de quant temps els hagi portat dins”, va afegir Mawela. Amb l’arribada dels deu nounats -que passaran els propers mesos a la incubadora-, aquesta mare sud-africana supera Halima Cisse, la dona maliana que va donar a llum a nou nadons al Marroc, després de ser evacuada per precaució a aquest país, a començaments de maig d’aquest any, relata Efe.

UPDATE: South African woman gives birth to 10 babies, breaking the Guinness World Record held by Malian Halima Cissé who gave birth to nine children in Morocco last month. pic.twitter.com/3U6LvFQuBo

— Premi Live Kenya (@PulseLiveKenya) June 8, 2021

Aquests parts batrien el rècord del nombre més alt de nadons que han nascut i sobreviscut en un mateix part, que ostenta des de 2009 la nord-americana Nadya Suleman, que va donar a llum a vuit criatures.

Font: ElNacional.cat – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *