Categories
beteve.cat

Cursa de la Mercè 2021: guia pràctica

La Cursa de la Mercè 2021 recuperarà el circuit habitual. Després de la prova adaptada de l’edició del 2020, amb només 3.000 corredors en dos dies diferents, la pandèmia encara provocarà que la cursa es vegi alterada.

Quan i on es fa la prova?

La Cursa de la Mercè es farà el 19 de setembre a partir de les 8.30 h del matí. La sortida i l’arribada es farà a l’avinguda de la Reina Maria Cristina.

Quin format tindrà?

A causa de les restriccions sanitàries, l’organització s’ha vist obligada a prendre una sèrie de mesures. La prova es farà amb diferents sortides, per tal d’evitar aglomeracions i la cursa tindrà unes restriccions tot depenent de la situació sanitària del moment. És segur, però, que s’haurà de dur mascareta fins al lloc de la sortida, es pot córrer sense mascareta, però s’ha de tornar a posar a l’arribada (l’organització en proporcionarà una).

Imatge de la sortida de la Cursa de la Mercè 2020

Inscripcions obertes

La Cursa de la Mercè 2021 ja ha obert inscripcions. Els corredors que vulguin ja poden fer-ho al lloc web de XipGroc. El preu és de 5 €si es disposa de xip groc propi, o de 7 € si no se’n disposa i se’n lloga un de blanc. La recaptació anirà destinada a fins benèfics, igual que els últims anys. La participació està limitada a 6.000 corredors, però la situació sanitària del moment pot fer variar aquesta xifra.

Cursa virtual

Tanmateix, la Cursa de la Mercè 2021 també presenta una altra opció. Tal com es va fer el 2020, hi ha la possibilitat de fer-la de forma virtual. La prova es farà també el dia 19 de setembre, i es podrà triar entre dues distàncies proposades, 5 o 10 quilòmetres. A diferència d’altres ocasions, l’organització no controlarà virtualment el temps dels participants. La participació també estarà limitada, en aquest cas a 3.000 corredors.

Recollida de dorsals

Les inscripcions es tancaran a les 23.59 h del 13 de setembre o quan s’hagin esgotat els dorsals (6.000 per la presencial i 3.000 per a la virtual). A l’hora de fer la inscripció caldrà posar quan es recollirà el dorsal i la samarreta a la Fira del Corredor. Aquesta estarà ubicada al pavelló d’Itàlia, al palau 6 de Fira de Barcelona, plaça de Carles Buïgas (davant de la Font Màgica). Hi ha quatre franges disponibles:

divendres 17 de setembre d’11 h a 15 hdivendres 17 de setembre de 15 h a 20 hdissabte 18 de setembre de 10 h a 15 hdissabte 19 de setembre de 15 h a 19 h

Cursa de la Mercè 2021: circuit de sempre

La millor notícia per a la Cursa de la Mercè 2021 és que recupera el circuit de sempre, és a dir, amb sortida i arribada a l’avinguda de la Reina Maria Cristina. 10 quilòmetres amb avingudes àmplies i espai per córrer que afavorirà que no hi hagi aglomeracions.

Mapa de la Cursa de la Mercè

Recorregut i consells

Els corredors hauran d’agafar l’avinguda del Paral·lel fins a l’altura del carrer de Calàbria per arribar a la Gran Via de les Corts Catalanes. En aquesta primera part del circuit, caldria no anar massa ràpid per no pagar-ho més tard. És fàcil deixar-se anar perquè les cames estan fresques i en la segona part del recorregut podrien faltar forces. A la Gran Via és convenient posar el “ritme de creuer”, és a dir, el ritme de cursa que es vol per aconseguir la marca desitjada. El viratge al passeig de Sant Joan, també en baixada, permet guanyar una mica de temps que potser després, de pujada, es perd. La ronda de Sant Pere i el carrer de Sepúlveda es poden fer llargs si no hem sabut guardar una mica per al final. A Viladomat es pot recuperar de cara a la “pujada” final per l’avinguda del Paral·lel, en camí invers, fins a un altre cop a l’avinguda de la Reina Maria Cristina. Aquí ja sí que cal donar-ho tot per enfilar el tram final de la cursa.

Font: betevé – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

A %d bloguers els agrada això: