Cs no vol que l’independentisme “assenyali” el 12-O com la “infàmia” que és

El president del grup parlamentari de Ciutadans (Cs), Carlos Carrizosa, ha reclamat  que el 12 d’octubre deixi de ser “assenyalat” com el dia de la celebració d’una “infàmia” a Espanya. En una atenció als mitjans, Carrizosa ha lamentat la crítica dels partits independentistes i Podem al Dia de la Hispanitat. El líder lerrouxista a Catalunya ha reivindicat que tots els països tenen aspectes pels quals “avergonyir-se” i per “sentir-se’n orgullós”. “No ens avergonyim d’una història de fa 500 anys que ha afavorit una cultura comuna de 600 milions de persones i ha generat sinèrgies arreu del món”, ha argumentat. Cs ha lamentat que el Govern mantingui l’activitat aquest dimarts en no tenir “res a celebrar”.

Ciutadans ha impulsat un acte sota el títol ‘Espanya, pont entre dos mons. De història i històries’ on s’ha fet un repàs de la història d’Espanya i s’ha volgut “desmuntar” la “llegenda negra” al voltant de la Hispanitat. Carrizosa ha explicat que s’ha volgut aportar “veracitat històrica” davant la intenció del separatisme de “trencar Espanya” i d’abonar-se a “totes les teories” per aconseguir-ho.

“El descobriment d’Amèrica va suposar obrir el planeta a tota la civilització”, ha assenyalat Carrizosa. Des de Ciutadans també s’ha posat en valor el paper històric i el desenvolupament del castellà arreu del món.

Han criticat que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, hagi “descobert ara el potencial econòmic del castellà” volent-lo potenciar arreu del món. Han lamentat que Sánchez permeti que el castellà sigui “qüestionat” a Catalunya i que no tingui interès e protegir-lo més.

“És important respectar totes les llengües a Espanya. Que a Catalunya es respecti el català i el castellà. Nosaltres volem defensar el castellà a Catalunya”, ha conclòs.

Una alarma fa la guitza a Cs
L’acte de Cs en motiu del 12 d’octubre s’ha vist afectat per una alarma que s’ha disparat a les instal·lacions del GBC Busines Center. Quan la iniciativa feia una estona que havia arrencat s’ha disparat una alarma de seguretat que ha obligat a aturar l’acte.

Al voltant d’uns 45 minuts després la taula rodona s’ha traslladat en un altre punt i militants i direcció de Cs a Catalunya han pogut continuar l’acte.

L’anècdota ha servit perquè el propi Carrizosa hagi ironitzat sobre el fet. “És lògic que a Catalunya saltin totes les alarmes quan Cs ve a fer un acte el Dia de la Hispanitat. Ja ens coneixen al Govern i el separatisme i si fem un acte és perquè explicarem coses que no formen part de la història oficial”, ha apuntat el líder de la formació liberal.

A banda de Carrizosa, l’acte ha comptat amb la diputada de Cs al Parlament Anna Grau, l’adjunta de Joves de Cs Catalunya, Laura Casado, i la catedràtica d’Història Moderna, María Ángeles Pérez Samper.

Font: Racó Català: Llegeix, pensa i opina – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *