Categories
ELNACIONAL.CAT

Covid | Espanya registra la xifra més baixa de contagis des de Sant Joan

Des d’abans que esclatés la cinquena onada, Espanya no registrava una xifra tan baixa de contagis. Segons es reflecteix a l’última actualització de dades del ministeri de Sanitat, en les últimes 24 hores només s’han registrat 5.246 contagis, la xifra més baixa des del passat 25 de juny. Justament divendres de la setmana passada es va aconseguir la xifra més baixa, 6.311 positius en un sol dia, una xifra que avui s’ha reduït en més de mil contagis. Una altra prova que aquesta onada està tocant fons

Incidència als 160 casos 

A banda d’aquesta dada, l’últim informe del Ministeri mostra un descens generalitzat de tots els indicadors, entre els quals destaca la incidència acumulada. Aquesta, continua amb una tendència descendent, iniciada a finals de juliol, després que toqués sostre als 701 casos per 100.000 habitants a 14 dies.

Concretament, en les últimes 24 hores s’ha reduït en 16 punts, fins als 160 contagis. D’aquesta manera, s’apropa als 150 que Sanitat marca com a llindar per un risc mitjà per covid. 

Més de 85.066 morts per covid 

Tot i que en un conjunt l’informe d’avui presenta unes dades per l’optimisme, també inclou una taca fosca. Amb els 138 morts registrats en l’última jornada, a Espanya des que va començar la pandèmia, la covid s’ha emportat més de 85.000 vides, concretament 85.066. En l’última setmana, han mort per coronavirus 301 persones arreu de l’Estat. 

Mentrestant, però, tant el nombre de pacients ingressats com el de malalts a les UCI es va reduint. Aquesta és una molt bona notícia, ja que si bé durant la cinquena onada la pressió hospitalària ha estat molt menor que en altres fases, durant el mes d’agost els hospitals es van tornar a omplir. Concretament, des d’ahir hi ha 192 pacients menys als centres i 33 a les unitats de crítics, situant el número total a 5.584 hospitalitzats i 1.349 a les UCI. 

En una setmana, des del passat dimarts 31 d’agost, el total d’ingressats a l’hospital s’ha reduït en uns 1.300 pacients. 

Astúries, prop del risc baix 

La incidència acumulada, un dels indicadors que més ens ajuden a entendre l’evolució de la pandèmia decreix a totes les franges d’edat i a totes les autonomies. La dels joves en la vintena, la més elevada durant la cinquena onada, se situa als 202 casos i és menor que la dels adolescents d’entre 12 i 19 anys, amb 269. 

Pel que fa a la seva evolució per regions, deixant de banda Ceuta i Melilla, l’autonomia amb una incidència més elevada és Extremadura, l’única que segueix en una situació de risc extrem per covid amb 282 casos. Per contra, Astúries, la primera comunitat en arribar al 80% de vacunats amb pauta completa, és la que menys incidència acumula, amb 63 casos per 100.000 habitants a 14 dies, apropant-se a una situació de risc baix per covid. 

A la imatge principal, una noia es fa un test d’antígens / ACN 

 

Font: ElNacional.cat – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *