Categories
ELNACIONAL.CAT

Covid | Canàries obre la porta a no deixar treballar qui no es vacuni

El govern de Canàries ha publicat avui al seu Butlletí Oficial el decret llei que unifica tota la normativa covid de la regió, en el qual obre la porta a no deixar treballar aquells que es neguin a vacunar-se o a presentar una prova diagnòstica negativa.

Concretament, serà el govern de les Illes, “en la seva condició d’autoritat sanitària” l’encarregat de determinar quins sectors es veuran afectats per aquesta nova mesura, quelcom que encara no s’ha definit. El document tampoc aclareix en quina situació laboral quedaria el treballador en aquests possibles casos. 

“Restriccions personalitzades” 

“La denegació del consentiment per a la realització de les proves diagnòstiques es recolliran per escrit i comportarà la impossibilitat de dur a terme la feina o l’activitat per la qual es va condicionar la realització de la prova diagnostica. Aquest mateix precepte s’aplicarà als efectes de l’exigència de la vacunació”, recull el document de 88 pàgines. 

A més, tal com assenyalen des de l’Executiu canari, rebutjar tant fer-se un test com vacunar-se podria suposar la “imposició de restriccions o obligacions personalitzades”. Les proves diagnòstiques es faran sempre “per personal mèdic en exercici i se sotmetrà als criteris d’indicació establerts en cada moment” per l’autonomia o Sanitat. Així, l’empresa o entitat haurà de “comptar sempre amb els mitjans necessaris” per fer les proves. 

Fins que acabi la pandèmia 

Aquest decret haurà de passar ara pel Parlament de Canàries per la seva tramitació com a projecte de llei. A més, també regula l’ús de la mascareta, els aforaments, la distància, les mesures d’higiene o els aïllaments i quarantenes. 

Segons es recull al mateix document, el període de vigència d’aquestes mesures es mantindrà “fins que sigui declarada la finalització de la situació de la crisi sanitària en l’àmbit nacional”. 

Sense certificat covid 

Canàries va ser una de les autonomies que va apostar per exigir el certificat covid per entrar a bars i restaurants, imitant altres països com ara França. Amb tot, però, com a la resta de regions que van aprovar aquesta mesura sense el suport del govern espanyol, la justícia la va tombar. El Tribunal Superior de Justícia de Canàries, d’aquesta manera, va donar la raó a una associació d’empresaris. 

A la imatge principal, un jove es vacuna al recinte de La Farga, a L’Hospitalet / Montse Giralt 

Font: ElNacional.cat – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *