Categories
ALTAVEU.COM - Andorra

Cop policial a la pirateria televisiva futbolística amb ‘seu’ a Andorra

Una part de la teòrica pirateria televisiva futbolística tenia com a mínim una pota instal·lada a Andorra. Eurojust, l’organisme que coordina les policies europees, acaba d’anunciar la consumació d’una operació, promoguda per les autoritats judicials i policials espanyoles, que ha servit per  bloquejar la transmissió il·legal de partits de futbol de les principals lligues professionals a través de l’aplicació mòbil Mobdro. Com a mínim s’hauria comissat material informàtic i d’altra mena en un domicili a Engolasters.

Les investigacions sobre aquest cas concret de transmissió il·legal de senyals audiovisuals amb drets d’autor van començar el 2018, després de les queixes de la Lliga Espanyola de Futbol Professional (La Liga), la Premier League i l’organització professional de titulars de drets d’autor (FAP). El principal sospitós, que seria de l’àrea de València, va utilitzar dominis i servidors informàtics principals per connectar-se de manera il·legal a serveis audiovisuals i de transmissió que funcionaven legalment, mitjançant l’aplicació Mobdro.

L’actuació central al Principat, segons que ha pogut saber l’Altaveu, es va desenvolupar el 9 de febrer en un xalet adossat d’una urbanització d’Engolasters. No es va practicar cap detenció però sí que hi hauria una persona encausada. En el domicili en qüestió (segons fonts d’Eurojust serien dos els espais físics implicats a Andorra), es va comissar força material. De fet, l’operativa que es va realitzar aquell 9 de febrer va durar des de primera hora del matí i fins poc abans de la mitjanit. Hi van intervenir agents de policia del Principat però també, i sobretot, policies espanyols vinguts de València.

-seguirà ampliació-

altaveu.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: