Convoquen nova manifestació per a la Diada: “Prou traïdors. Independència ja!”

Nova manifestació convocada per a la Diada de la mà de Donec Perficiam, la plataforma unilateralista creada per exsecretaris nacionals de l’Assemblea. Sota el lema ‘Prou traïdors, independència ja!‘, els convocants han cridat a manifestar-se el dia 11 de setembre a les 16:30h a la plaça de l’Àngel de Barcelona (Via Laietana).

Així doncs, la manifestació de Donec Perficiam té la intenció de competir amb la de l’Assemblea, que ha convocat el seu acte 45 minuts després, és a dir, a les 17:15h, a la plaça Urquinaona. A més, el recorregut que té previst l’ANC és baixar des de la plaça per Via Laietana -on es trobaran als convocats per Donec Perficiam-, girar pel passeig d’Isabel II i seguir per l’avinguda Marquès de l’Argentera fins arribar al parc de la Ciutadella, on tindrà lloc l’acte polític al passeig dels Til·lers.

L’organització, que fins ara no havia convocat cap acte presencial, vol fer amb aquesta manifestació “un pas endavant” per tal d’aglutinar “la ciutadania disposada a intentar-ho de nou”. L’objectiu de la protesta és “denunciar aquells que han traït el resultat del Primer d’Octubre i deixar clar que cal implementar-lo ja, sense dilacions”.

Cartell de la manifestació convocada per Donec Perficiam 

“La Independència del nostre país, l’assoliment de l’estat lliure i independent, no és ni serà fàcil. Potser caldran sacrificis d’uns quants en benefici de tots i totes, represàlies, judicis i potser coses encara pitjors (quelcom que no desitgem). El que tenim clar és que els partits que avui són al Parlament de Catalunya no ho faran. Cal articular un moviment prou gran, heterogeni i amb prou força per preparar-nos a configurar una llista popular, amb lideratges sorgits de baix a dalt, amb gent que vulgui, pugui o estigui disposada a comandar-lo”, han afirmat.

Tot i que no en van ser els impulsors, alguns dels exsecretaris de Donec Perficiam, que estaven a l’entitat quan Jordi Sànchez era el seu president, van adherir-se la crítica carta contra l’actual secretari general de Junts per haver dit que l’1-O tenia més intenció de forçar l’Estat a una negociació que d’aconseguir pròpiament la independència.

Altres manifestacions

A banda de la manifestació de Donec Perficiam i de la de l’Assemblea, dos grups més han convocat actes per al proper 11 de setembre. Una és la convocada per la Crida Patriòtica, plataforma impulasa per Front Nacional de Catalunya, que ha convocat a les 17h a Pla de Palau. L’altra és l’organitzada pel grup antisistema Black Bloc Catalunya, a les 20h al mateix lloc. De fet, a través de les xarxes, ambdós grups -antagònics a nivell ideològic- han cridat a boicotejar-se mútuament.

 

Imatge principal: manifestació de la Diada 2019 / Foto: Sergi Alcàzar

Font: ElNacional.cat – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *