Convocatòries anuals per trobar docents interins per al sistema escolar andorrà

El Govern ha posat “negre sobre blanc” les fórmules que, fins ara, es feien servir per proveir de personal les vacants que, al llarg del curs, es produïen al món educatiu. Així, l’executiu ha donat el vistiplau al reglament de funcionament i de gestió de les borses de treballadors interins del departament. La normativa marca una convocatòria anual perquè les persones interessades a formar-ne part hi puguin accedir i també estableix que l’avaluació dels empleats també tindrà en compte mèrits com la formació rebuda o el domini d’idiomes.

“No hi ha gaire novetat amb relació a la pràctica que ja es fa, que es posa negre sobre blanc”, ha indicat la ministra d’Educació, Ester Vilarrubla, que ha recordat que l’elaboració del text emana de la Llei del Cos d’Educació aprovada el 2019. També ha destacat que la normativa s’ha treballat conjuntament amb els representants sindicals.

El reglament estableix l’existència de dues borses: una pels treballadors tècnics d’Educació, entre els quals, els docents; l’altra, amb el personal de suport. I, dins de cadascuna, llistes de candidats per a cada lloc de treball. El text estableix una classificació de preferència en la qual van primers aquelles persones que s’han presentat a un edicte i han aprovat, tot i no haver aconseguit la plaça, seguits de candidats que ja hagin estat a les borses.

Una de les novetats és que cada curs es farà una convocatòria ordinària per permetre accedir persones que no han format mai part del sistema o a les que havien estat però es van donar de baixa. A la vegada, hi haurà d’extraordinàries per si es detecta que poden ser necessaris nous perfils en alguna plaça determinada.

El reglament també estableix com es farà l’avaluació dels treballadors interins. Hi haurà dues parts. Per un costat, la nota que posarà el seu comandament -normalment, el director del centre- seguint fins a nous descriptors. Si no se supera el cinc, quedarà fora de la borda durant el curs vigent i els tres posteriors. A banda, a la qualificació final hi haurà un 30% lligada a mèrits personals com ara formacions realitzades, experiència professional o coneixement d’idiomes. També quedaran fora de la borsa aquells interins que refusin dues feines o que en dues ocasions no s’incorporin al lloc de treball proposat.

La ministra ha destacat que el procés de selecció garanteix el respecte dels  principis d’igualtat, mèrit, capacitat, publicitat, transparència i concurrència. Vilarrubla ha deixat clar que l’objectiu és “incorporar al cos els candidats més ben preparats per tal de seguir oferint  un servei educatiu de qualitat”.

altaveu.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *