Categories
ELNACIONAL.CAT

Condemnat a 18 mesos de presó l’home que va bufetejar Macron

Només han passat uns pocs dies, però dijous la justícia francesa ja va dictar sentència. L’home que va donar la bofetada a Macron, Daniel Tarel, ha estat condemnat a 18 mesos de presó. Amb tot, no haurà de complir ni la meitat de la pena, ja que se li han suspès 14 dels divuit mesos i només n’haurà de complir 4. 

La fiscalia ha qualificat els fets de “rotundament inadmissibles” i destaca que hi ha perill de reincidència, malgrat que el jove no tenia antecedents. Inicialment s’havia parlat d’una pena que podia arribar als tres anys de presó i a una multa d’uns 45.000 euros, tenint en compte la circumstància agreujant relacionada amb la personalitat de la víctima. 

Els fets van tenir lloc dimarts a la ciutat de Valence, del departament de Drône, situat al sud-est del país. El president de la República es va acostar a la multitud per saludar els seus seguidors. En aquell moment Tarel va donar-li la mà a Macron i va aprofitar la proximitat per bufetejar-lo. Ell i una altra persona identificada com Arthur C., sospitosa d’haver gravat l’escena, van ser detinguts.

Segons va transcendir posteriorment, la policia francesa va trobar armes i una còpia del primer llibre que va escriure el dictador Adolf HitlerMein Kampf (La meva Lluita), a casa del sospitós d’haver filmat l’agressió. Així mateix també es van trobar diverses armes. Concretament, una espasa, un punyal i un rifle. Arthur C., però, no serà cridat als jutjats fins a finals de 2022. Haurà de respondre pel delicte de tinència d’armes de il·legals.

Pel que fa a l’agressor, es creu que tenia un gran interès per diferents figures monàrquiques i d’extrema dreta, així com per la història medieval francesa. D’altra banda, el seu perfil personal d’Instagram compta amb una descripció de si mateix com a un membre d’una federació nacional d’arts marcials europees històriques i d’imatges seves lluint vestits de l’edat mitjana i amb una llarga espasa.

L’atac es va produir durant la gira nacional de Macron per tot el territori per marcar perfil i donar exemple de la nova normalitat de cara a les pròximes eleccions presidencials al país. 

 

 

Imatge principal, Emmanuel Macron / EFE

Font: ElNacional.cat – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *