Categories
GENCAT.CAT

Comencen dimarts vinent les obres de la segona fase de l’adaptació de l’estació de Vallcarca de l’L3 del metro a Barcelona

El Departament de Territori i Sostenibilitat començarà, a partir de dimarts vinent, 6 d’abril, els treballs preparatius de l’obra corresponent a la segona fase de l’adaptació de l’estació de metro de l’L3 de Vallcarca. Els primers treballs que es duran a terme corresponen a les tasques d’implantació i desviament de serveis afectats. Les obres, amb finançament del fons FEDER, tenen un pressupost d’1,1 MEUR i un termini d’execució de 10 mesos.

Aquesta actuació, desenvolupada en coordinació amb l’Ajuntament de Barcelona, consisteix principalment en la instal·lació d’un ascensor de tres parades entre el vestíbul de l’estació i les avingudes de Vallcarca i de la República Argentina, situades a diferents cotes, als barris de Vallcarca i els Penitents i el Putxet i Farró respectivament. D’aquesta manera, es facilitarà la comunicació entre els dos barris.

A més de l’obra per instal·lar aquest ascensor, els treballs inclouran la construcció d’una passera que li donarà accés des de l’avinguda de la República Argentina. Aquesta actuació completarà la millora de l’accessibilitat de l’estació de Vallcarca, la primera fase de la qual va quedar finalitzada l’estiu de 2019. Els treballs van consistir en la instal·lació de dos ascensors per a comunicar el vestíbul i les andanes de l’estació, amb un pressupost d’1,7 MEUR.

L’execució dels treballs comportaran algunes afectacions en la mobilitat dels vianants, en funció de les necessitats de l’obra; en aquest sentit, fins a la tardor vinent es preveu l’ocupació de la vorera de l’avinguda de Vallcarca a l’alçada del carrer Gomis i les escales d’accés als jardins de Manuel Blancafort.

92% de la xarxa, adaptada

Actualment, estan adaptades 146 de les 159 estacions en servei a la xarxa de metro de l’àrea de Barcelona, una xifra que suposa un 92% del total. En aquests moments, estan en execució els treballs per adaptar a persones amb mobilitat reduïda els intercanviadors de Plaça Espanya i de Maragall i ara comencen els de l’estació de Vallcarca. La resta d’estacions per adaptar estan en fase de projecte.

gencat.cat – Sala de premsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *