Com pots mantenir una bona higiene a la cuina?

L’Autoritat Europea de Seguretat Alimentària (EFSA) ha publicat (novembre de 2018) un Sistema “simplificat” de gestió de la innocuïtat dels aliments (FSMS en les seves sigles angleses) destinat a petites empreses minoristes, que inclouen els centres de distribució minoristes, supermercats, restaurants (inclosos bars i altres activitats de restauració) i per a les donacions d’aliments.

Aquest sistema simplificat significaria que no es requereix que els minoristes tinguin un coneixement detallat dels perills específics, només han de ser conscients que hi ha perills biològics, químics i físics o certs al·lèrgens que poden estar presents en els aliments. A més, han de conèixer que el fet de no dur a terme activitats de control clau, com la separació de productes crus de productes cuinats, pot representar un risc per als consumidors.

També inclou pautes per verificar que els aliments donats siguin segurs, com el control de la vida útil, el manteniment de la cadena de fred i maneres d’assegurar la comunicació entre el donant i els destinataris.

Aquest document, Hazard analysis approaches for certain small retail establishments and food donations: second scientific opinion, ha estat traduït al castellà, de manera no oficial, per l’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN).

gencat.cat – salut

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *