Categories
ELNACIONAL.CAT

Colau, liderarà xarxa de ciutats europea contra crisi climàtica

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha estat escollida per liderar a Europa la C40, la xarxa mundial de ciutats que fan front a l’emergència climàtica. Colau pren el relleu de l’alcalde de Londres, Sadiq Khan.

Colau assumeix la vicepresidència europea de la comissió directiva de la C40, el principal òrgan de govern de la xarxa mundial que agrupa les principals ciutats del món compromeses en la lluita contra la crisi climàtica. L’alcaldessa de Barcelona compartirà aquesta tasca a Europa amb l’alcalde de Milà, Giuseppe Sala, que també és membre de la comissió directiva.

Complir els acords de París

Les 97 ciutats membres del C40 representen a 700 milions de persones i a una quarta part de l’economia mundial. Els alcaldes de les ciutats del C40 tenen la determinació de complir amb els Acords de París subscrits pels Estats en 2015: limitar l’escalfament global del planeta i construir comunitats saludables, equitatives i amb més resiliència.

Colau ha afirmat que aquest nomenament és un reconeixement a les polítiques “valentes i ambicioses” que s’estan fent a la ciutat en matèria climàtica i ha remarcat que cal “empènyer” i “obligar” els Estats a complir les seves obligacions mediambientals. “La lluita contra el canvi climàtic és una qüestió d’ara i és urgent; els Estats van tard”, ha alertat. En aquesta línia, l’alcaldessa ha destacat el paper del C40 com a motor per “accelerar” les polítiques locals contra el canvi climàtic i “augmentar la influència” de les ciutats en aquest àmbit.

Estats més valents

Així ha insistit en la necessitat que els Estats siguin “més valents” en la lluita contra l’emergència climàtica, ha recordat que “no hi ha planeta B” i ha instat els governs a què “es posin les piles” i compleixin amb la reducció d’emissions prevista a curt termini. “Ens hi juguem la vida; no només el futur, sinó el present dels nostres fills i filles”, ha conclòs. La batlle de Barcelona també ha emfatitzat que ocupar aquesta posició és un reconeixement al lideratge de Barcelona en la lluita contra el canvi climàtic i a iniciatives com la Superilla Barcelona, el Protegim Escoles o l’impuls del transport públic, la bicicleta i les zones verdes a la ciutat.

El consistori ha apuntat en un comunicat que la designació de Colau és “un nou reconeixement al paper que està jugant la capital catalana” en la lluita contra l’emergència climàtica, i ha recordat que el Pla Clima de Barcelona ja va ser premiat com la millor iniciativa de les grans ciutats europees, un guardó atorgat per un pacte que agrupa més de 7.000 autoritats locals i 51 regions europees.

 

Imatge principal, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau / ACN

 

Font: ElNacional.cat – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *