Ciutadans vol carregar-se la denominació oficial “Maó” i impulsar la incorrecta “Mahó”

El portaveu adjunt de Ciutadans al Parlament balear, Marc Pérez-Ribas, ha defensat la denominació de "Mahó" en comptes de "Maó", perquè l'oficial "es basa en criteris lingüístics del català estàndard". 

Segons el diputat unionista, ficat ara a lingüísta, "Mahó" és com s'hauria d'anomenar la ciutat, perquè considera que així s'escriu en el dialecte de Menorca. Aquest argument acientífic ha estat desestimat per la Universitat de les Illes Balears (UIB) i l'Institut d'Estudis Catalans, que defensen la paraula "Maó" com l'única correcta..

Els taronges portaran al Ple del Parlament insular la petició de què "Mahó" sigui l'oficial.

Cal recordar que el govern Bauzá va introduir la doble denominació Maó-Mahón, l'any 2011, eliminant un article de la Llei de Normalització Lingüística que establia l'oficialitat dels topònims únicament en català. L'Ajuntament de Maó, llavors governat pels populars, va ser l'únic de totes les Balears d'adoptar aquesta possibilitat. Malgrat que el PSIB i Ara Maó governen en coalició des del 2015, no ha estat fins al febrer passat que s'ha corregit aquesta aberració amb un acord del ple del consistori, que va comptar amb els vots en contra de Ciutadans i el PP. 

 

 

Anar a la font – RACOCATALA.CAT

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *