Ciutadans tanca la seu de Barcelona però nega estar en fallida

Ciutadans, el que va ser el primer partit de Catalunya i tercer a Espanya i amb un futur molt esperançador per endavant, ara es troba en una situació ben diferent: en caiguda lliure i sense haver tocat encara fons.

Un bon exemple que descriu aquesta situació és que ara el partit tanca la seva mítica seu del carrer de Balmes de Barcelona, representació de la influència que la formació va tenir entre les classes més altes i espanyolistes de la societat.

Foto: Sergi Alcàzar

I és que passar de tenir 36 diputats al Parlament a tenir-ne només sis, més enllà de la pèrdua de pes polític, també significa una disminució considerable dels ingressos. De fet, un exemple el trobem en el que va significar per al partit la patacada a les eleccions espanyoles del novembre del 2019, que el diari ABC va situar en 7.247.414 euros.

Neguen problemes econòmics

Tanmateix, des de Ciutadans han negat a ElNacional.cat que el canvi de seu es degui a problemes econòmics. Així doncs, els motius reals que ha indicat la formació van per una altra banda: es tracta d’una qüestió pràctica relacionada amb la pandèmia de la covid-19. “La sala de premsa, per exemple, és un soterrani i no té ventilació. És poc apropiada per la covid”, han indicat.

Foto: Sergi Alcàzar

En aquest sentit, la nova seu, que el partit encara no té, “tindrà més ventilació i estarà més adaptada a la situació de la covid”. Segons han afegit, la inauguració serà aviat i estarà ubicada en una zona cèntrica de la capital catalana. Per ara, els objectes que tenien a la seu nacional es traslladarà a les seus dels grups municipals de Cornellà i l’Hospitalet de Llobregat.

Sagnia territorial

Però més enllà de la patacada al Parlament i al Congrés dels Diputats, el partit taronja pateix a nivell territorial, on ha perdut centenars i centenars de membres i afiliats, alguns dels quals han acabat al PP en un exercici de transfuguisme que els populars volen resoldre amb una absorció total de la formació que lidera Inés Arrimadas.

Sense anar més lluny, l’expresident de Cs, Albert Rivera, va acceptar ser assessor de confiança del líder del PP, Pablo Casado, i va decidir plantar la convenció dels taronges, a la qual se l’havia convidat, per assistir a la dels conservadors.

A més, Arrimadas ha de resignar-se al creixement d’un sector crític liderat per l’exdiputat a la Cambra catalana Antonio Espinosa, que li reclama la dimissió i l’acusa d’haver dut a terme purgues de crítics per mantenir-se al capdavant de la formació.

 

Imatge principal: Mudança a la seu de  Ciutadans del carrer de Balmes de Barcelona / Foto: Sergi Alcàzar

Font: ElNacional.cat – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *