Categories
ELNACIONAL.CAT

Cinc tipus de magnesi que pots utilitzar com a suplement

El magnesi és el quart mineral més abundant del nostre organisme i està implicat en més de 300 reaccions metabòliques que són essencials per a la salut humana, com la producció d’energia, la regulació de la pressió arterial, la transmissió els impulsos en el sistema nerviós o la contracció muscular.

De fet, quan es produeix un dèficit al cos, augmenta el risc de patir patologies com la diabetis tipus 2, malalties cardíaques, trastorns de l’estat d’ànim i migranyes, com recull aquest estudi dut a terme a Alemanya.

És un mineral present a molts aliments com les verdures de fulla verda, llegums, nous i llavors, però tot i així, es calcula que dos terços de la població pateix algun tipus de manca de magnesi. Per augmentar la ingesta, moltes persones recorren als suplements, dels quals existeix una gran varietat en funció dels tipus de magnesi que hi ha al mercat. Aquests són cinc dels quals es poden prendre que aporten beneficis per a la nostra salut.

Citrat de magnesi

El citrat de magnesi és una forma de magnesi unida a l’àcid cítric, que es troba de forma natural en les fruites cítriques i els dona el seu sabor agre. És una de les formulacions de magnesi més comunes i biodisponibles, la qual cosa significa que s’absorbeix més fàcilment al tracte digestiu que altres formes. En general, es pren per via oral per reposar els nivells baixos de magnesi. A causa del seu efecte laxant natural, de vegades també s’utilitza en dosis més altes per tractar el restrenyiment. També proporciona efectes calmants per ajudar a alleujar els símptomes associats amb la depressió i l’ansietat.

Òxid de magnesi

L’òxid de magnesi és una sal que combina magnesi i oxigen i que forma una substància blanca en pols que pot vendre’s en forma de pols o càpsula. No s’utilitza normalment per prevenir o tractar les deficiències de magnesi, perquè és de pitjor absorció, però si es fa servir per a l’alleujament a curt termini de símptomes digestius incòmodes, com a acidesa, indigestió i restrenyiment. També es pot utilitzar per tractar i prevenir les migranyes.

Clorur de magnesi

El clorur de magnesi és una sal de magnesi que inclou clor. S’absorbeix bé al tracte digestiu, la qual cosa el converteix en un excel·lent suplement multiusos. Pot utilitzar-se per tractar els nivells baixos de magnesi, l’acidesa estomacal i el restrenyiment. Generalment es pren en forma de càpsules o pastilles, però de vegades també s’utilitza en productes tòpics com locions i cremes.

Malato de magnesi

El malato de magnesi inclou àcid màlic, que es troba de forma naturals en fruites com la poma o al vi. Té un sabor amarg i s’utilitza sovint com a additiu alimentari per realçar el sabor o agregar acidesa. Les investigacions suggereixen que el malato de magnesi s’absorbeix molt bé al tracte digestiu, per la qual cosa és una excel·lent opció per reposar els nivells de magnesi. També es recomana ocasionalment com a tractament per als símptomes associats amb la fibromiàlgia i la síndrome de fatiga crònica.

Sulfat de magnesi

El sulfat de magnesi es forma combinant magnesi, sofre i oxigen. Se la coneix comunament com a sal d’Epsom. És de color blanc amb una textura similar a la de la sal de taula. Es pot consumir com a tractament per al restrenyiment, però té un sabor desagradable. Es dissol amb freqüència a l’aigua del bany per calmar els músculs adolorits i alleujar l’estrès. De vegades també s’inclou en productes per a la cura de la pell, com locions o olis corporals.

Font: ElNacional.cat – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *