Cinc fruites antiinflamatòries i baixes en sucre per incloure a la teva dieta

La gran popularitat que estan tenint creixentment les dietes baixes en carbohidrats i els cetogènics en els últims anys, unida a una consciència més gran de seguir una alimentació antiinflamatòria baixa en sucre, ha provocat que moltes persones vegin amb recel el fet de menjar fruita sovint o fins i tot de tant en tant. I encara que és cert que existeixen algunes fruites que tenen un contingut alt en sucres, d’altres tenen una presència molt menor, són antiinflamatòries i molt recomanables. Les que s’esmenten a continuació són les més adequades en aquests casos.

Cireres

Les varietats de cireres dolces i àcides redueixen les proteïnes sanguínies inflamatòries per oferir efectes d’alleujament del dolor comparables als de l’ibuprofèn.

Les antocianines i altres compostos polifenòlics en les cireres semblen reduir la inflamació en evitar que els possibles radicals lliures facin malbé les cèl·lules, però també poden ajudar a tenir un son més reparador, un factor d’estil de vida que és clau per prevenir i alleujar la inflamació. Les cireres semblen fer això en augmentar els nivells de melatonina i aturar les citocines inflamatòries que interrompen el son.

Maduixes

Una tassa de maduixes proporciona el 100% de la vitamina C diària recomanada, la qual cosa és particularment important per al funcionament immunològic adequat, ja que la inflamació es produeix quan el sistema immunitari s’estressa i se sobrecarrega. La vitamina antioxidant també ofereix beneficis antiinflamatoris addicionals en evitar que els radicals lliures facin malbé les cèl·lules per desencadenar una nova inflamació.

Síndria

La síndria és una de les poques fonts alimentàries de licopè, un compost que és responsable del to vermell rosat de la síndria i protegeix el dany dels radicals lliures al cos i redueix la inflamació. Ofereix una protecció similar a un antioxidant que pot prevenir mutacions cel·lulars i reduir el risc de malalties cardíaques i diabetis.

Pinya

Les pinyes contenen bromelina, un enzim únic que té efectes antiinflamatoris, anticoagulants i anticancerígens. Ajuda a suprimir els factors inflamatoris que promouen la mutació cel·lular i els suplements terapèutics de bromelina poden fins i tot proporcionar algun alleujament del dolor per a certes formes d’artritis. També pot accelerar la recuperació muscular després d’entrenaments extenuants en disminuir la inflamació.

Nabius

Els compostos polifenòlics donen als nabius el seu vibrant color blau porprat, i aquests compostos també actuen com a antioxidants per alleujar la inflamació existent i evitar que els radicals lliures desencadenin una nova inflamació. De fet, els estudis suggereixen que menjar nabius amb regularitat sembla exercir efectes antiinflamatoris que tenen el potencial de disminuir la pressió arterial, millorar el flux sanguini i protegir les cèl·lules cerebrals de la neuroinflamació.

Font: ElNacional.cat – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *