Categories
ELNACIONAL.CAT

CCOO celebra l’ampliació d’El Prat però demana respecte ambiental

La reunió bilateral celebrada entre el Govern espanyol i el català aquest dilluns ha concretat l’anunci de diferents compromisos. Abans de la reunió bilateral, però, se n’ha produït una altra que no constava en l’agenda oficial. La trobada ha servit per a abordar la futura ampliació de l’aeroport d’El Prat de Barcelona i hi ha hagut entesa. Els termes anunciats de l’acord estableixen el compromís de trobar solucions ambientals a la proposta inicial d’AENA en la definició del pla director de l’aeroport, abans del 30 de setembre. La proposta serà consultada a la Comissió Europea per garantir que compleix amb els requeriments ambientals de la xarxa Natura 2000 sobre espais protegits.

L’acord també garanteix la connexió de l’AVE entre els aeroports de Reus i Girona amb el Prat. La connexió ferroviària entre els aeroports del front marítim català, és una antiga reivindicació, entre d’altres, de CCOO de Catalunya, segons han ressaltat a través d’un comunicat. Malgrat això, el sindicat ha destacat que el fet que es faci en forma d’AVE, no és el que sempre han buscat. Tot i això, consideren que “és un pas en la bona direcció. Cal garantir una gestió coordinada d’aquests tres aeroports en el futur”.

Demanen que la proposta garanteixi la sostenibilitat ambiental

Des de CCOO de Catalunya, valoren la possibilitat que una inversió tan important pugui concretar-se per a Catalunya, tot i que també reclamen ser partícips de la definició del pla director per poder preservar que la proposta garanteix la sostenibilitat ambiental, però també la laboral i social.

Pel sindicat, han exposat, és important que el model de mobilitat i transport sigui sostenible, vertebri el territori i respecti el medi ambient, així com la generació de treball estable i de qualitat amb salaris dignes.

Ara per ara, segons diuen, la gestió de l’aeroport no garanteix aquestes condicions de treball i veuen, ressalten en el comunicat, com els treballadors de la neteja, seguretat, o restauració i comerç pateixen les condicions d’una política d’externalització per part d’AENA que “precaritza l’ocupació i els salaris mitjançant la subcontractació a subhasta de preus”.

Així, pel sindicat també és important que la vertebració territorial es desenvolupi amb la gestió en xarxa aeroportuària, i valoren positivament la connexió per AVE entre els aeroports, però també demanen el respecte ambiental al territori, per tant volem una solució viable per la Ricarda.

Diàleg social

CCOO de Catalunya celebra que s’obri una nova etapa política entre les institucions catalanes i espanyoles i destaquen el “diàleg social” per construir un “nou model econòmic i social que acabi amb la precarietat i les desigualtats”.

 

 

Imatge principal: interior de l’Aeroport d’El Prat / Pau de la Calle

Font: ElNacional.cat – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *