Categories
ELNACIONAL.CAT

Casado promet que derogarà la llei de memòria democràtica si governa

El líder del PP, Pablo Casado, ha promès aquest dilluns que tan bon punt la seva formació aconsegueixi arribar al govern substituirà la Llei de la memòria democràtica del govern de Pedro Sánchez per una “Llei de concòrdia”. Segons Casado, la Llei “de concòrdia” ja està redactada i al seu preàmbul quantificarà que des de 1975 l’Estat ja ha destinat 16.000 milions d’euros “a les famílies republicanes”. El nou text, ha dit, abordarà “en positiu” canvis en l’àmbit del que és públic, el funcionariat, la Justícia, l’Exèrcit.

El PP apunta d’aquesta manera a una llei que encara no ha superat el tràmit de l’aprovació al Consell de Ministres. Era una de les promeses de Carmen Calvo mentre ocupava la vicepresidència primera, i s’havia d’aprovar el dimarts passat. La substitució de Calvo per Félix Bolaños com a ministre de la Presidència va provocar un ajornament i previsiblement quedarà aprovada al Consell de Ministres d’aquest dimarts.

El text prohibeix expressament que cap entitat pugui fer apologia del franquisme, fet que xoca frontalment amb l’activitat d’entitats com la Fundació Franco. També recull l’anul·lació del judici al president de la Generalitat afusellat Lluís Companys i la resignificació del Valle de los Caídos, que ja va deixar d’acollir les restes del dictador Francisco Franco.

El passat 7 de juny el Consell General del Poder Judicial va aprovar dividit un informe que qüestiona que la Llei pugui il·legalitzar la Fundació Franco. Segons els magistrats, l’apologia del franquisme està emparada “en la llibertat d’expressió”, i “sempre que no incorpori menyspreu o humiliació a les víctimes”.

Vox, també en contra

Per la seva part, el portaveu del Comitè d’Acció Política de Vox, Jorge Buxadé, també ha carregat contra la Llei de Memòria Democràtica, que aprovarà previsiblement aquest dimarts el Consell de Ministres, proclamant que la seva formació rebutja “qualsevol tipus de veritat oficial” i postil·lant que “ni els governs ni els Parlaments dicten la història”.

“Cap Parlament ni cap Govern té dret a dir de forma coactiva o totalitària el que és veritat o el que és mentida”, ha subratllat Buxadé en la roda de premsa que ha ofert aquest dilluns a l’ésser preguntat per la valoració que fa la formació de Santiago Abascal sobre aquest avantprojecte que serà presentat demà pel ministre de Presidència, Félix Bolaños, davant el Consell de Ministres.

Font: ElNacional.cat – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *