Cañete apunta als indults com a solució del “problema polític” amb l’Estat

El president de la patronal de la petita i mitjana empresa catalana (Pimec), Antoni Cañete, s’ha mostrat aquest dimarts favorable que el govern espanyol indulti els presos polítics, ja que considera que seria el primer pas per retornar a la normalitat política a Catalunya, a més de celebrar l’obertura del diàleg entre el govern espanyol i el Govern després de la trobada a l’acte organitzat per Foment del Treball aquest dilluns.

En aquest sentit, Cañete ha valorat “molt positivament” la cerca de la resposta “política” a un “problema polític” i ha situat els indults com a part de la “solució”. Cañete ha fet aquestes declaracions després de reunir-se amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès, a la seu de la patronal. 

No es pot deixar passar l’ampliació de l’aeroport

A part de pronunciar-se a favor de la llibertat dels presos polítics, Cañete ha insistit que Catalunya no pot deixar passar una inversió de 1.700 milions d’euros per ampliar aeroport de Prat. Alhora, el president de Pimec ha recordat que fa molts anys que Catalunya està reclamant més inversions per part del govern espanyol, i més encara si és en un sector clau com el Prat, per tant ha assegurat que, “d’entrada demanem que es pugui portar a terme amb el màxim consens” possible entre administracions i agents socials i econòmics.

Abans d’aquestes declaracions, el president de Pimec s’ha reunit, juntament amb el Comitè Executiu de la patronal, amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès, a qui ha traslladat que la patronal està a punt per assumir la responsabilitat d’afrontar el debat per a la reconstrucció econòmica i social de Catalunya. En aquest sentit, Cañete ha agraït la participació d’Aragonès a la reunió, destacant la necessitat que el Govern “legisli i pensi primer en petit, ja que per fer gran la nostra economia s’ha de situar les pimes i els autònoms al pont de comandament”.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el president de Pimec, Antoni Cañete, durant la reunió d’aquest dimarts a la tarda – ACN 

Com ja ha reclamat Pimec des de la creació d’aquest nou Govern, la patronal ha tornat a insistir en la necessitat de tenir nous pressupostos i “que els ajuts directes a les empreses arribin urgentment a totes les activitats de la cadena de valor”, ja que l’afectació de la pandèmia ha arribat a més sectors dels quals preveuen els CNAE, fet pel qual Aragonès s’ha compromès a estudiar l’ampliació dels ajuts a tota la cadena de valors.

Així mateix, la patronal ha traslladat a Aragonès que aprofiti l’oportunitat que preveu ara mateix la regulació d’aquesta mesura i, d’altra banda, la necessitat de dur a terme l’impuls de les relacions publicoprivades i de mesures concretes d’empoderament empresarial que millorin la competitivitat i la viabilitat del teixit productiu català, el motor del qual són les pimes i els professionals autònoms.

“Apostar per l’economia per la vida”

Per la seva part, el president Aragonès ha traslladat a Pimec que “hem d’apostar per l’economia per la vida, la digitalització, la transició ecològica i la societat del coneixement. Aquests són els principals sectors productius que s’han de beneficiar de la inversió extraordinària dels fons europeus nodrint i potenciant especialment les petites i mitjanes empreses”.

Aragonès també ha destacat que “el Govern té com a prioritat encaminar la sortida de la crisi econòmica provocada per la Covid-19 i contribuir a la tan necessària transformació del model productiu del país, partint de la concertació i el diàleg social. Així, com afrontar políticament la resolució del conflicte amb l’Estat espanyol”.

Font: ElNacional.cat – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *