Categories
ELNACIONAL.CAT

Can Ruti alerta que la corba d’ingressos per covid-19 és com a la primera onada

Encara que s’hagi frenat la cinquena onada de la covid-19, des de Can Ruti alerten que la situació ha empitjorat molt: estem amb una pendent de corba d’ingressos similar a la de la primera onada, amb un augment important de pacients crítics. “Sembla que anirà a pitjor en les pròximes setmanes”, han afirmat aquest dijous a la junta facultativa extraordinària de l’Hospital Germans Trias.

Davant aquesta situació d’alarma, Can Ruti ha demanat que hi hagi metges professionals disponibles cada setmana a les seves instal·lacions per tractar els pacients de covid-19, sobretot a urgències: “Calen metges, sigui com sigui“. Tot i això, s’intentaran respectar les vacances dels treballadors en la mesura que es pugui.

Es redueix l’activitat quirúrgica

Com a mesura de prevenció, l’hospital ha reduït l’activitat quirúrgica, fins al punt que només queda en marxa la cirurgia no demorable. Així mateix, també s’estan preparant per reduir les tasques d’ambulatori i endarrerir-les. De fet, fa una setmana van anunciar que obrien dues unitats que tenia tancades per atendre pacients de covid-19, davant l’augment de casos.

En aquesta línia, les famílies i els acompanyants de les persones malaltes tampoc podran accedir a les instal·lacions. Can Ruti ha decidit tancar les portes per l’elevat risc de contagi a les diferents plantes de l’hospital. La setmana passada ja van informar que els dies de visita a les persones hospitalitzades es redueixen als dimarts, dijous i dissabtes des de les 13.00 i les 16.00 h.

Optimisme amb la vacuna

Tot i això, no tot és negatiu: els experts del Germans Trias asseguren que “la vacuna té una efectivitat alta“. D’aquesta manera, hi ha molt pocs casos greus de persones vacunades. Els pacients crítics són sobretot individus que no estan vacunats, segons indiquen.

El cap del Servei de Malalties Infeccioses de Can Ruti, Bonaventura Clotet, va parlar de la importància de la vacuna aquesta setmana: “Ara com ara és necessari primer que tota la població de Catalunya estigui vacunada abans de donar la tercera dosi a algun grup concret”, va assenyalar Clotet, qui va precisar que això “s’hauria de fer amb una velocitat molt ràpida”.

Una sanitària administra una vacuna contra la covid-19 a una persona / Sergi Alcàzar

“És un error no conscienciar la població de l’important que és la mascareta ara per prevenir i poder contenir aquest nou brot de la pandèmia”, va afegir el doctor, que també va afirmar que serà crucial a la tardor i hivern per protegir-nos de la grip.

Però de moment, aquesta petició no ha rebut una resposta positiva. Aquest dimecres el Congrés va votar que la mascareta continués sent opcional als exteriors, tot i les xifres que presenta actualment la cinquena onada arreu de l’Estat espanyol.

 

Imatge principal: Una metgessa de Can Ruti amb una pacient de covid-19, al servei de rehabilitació de l’hospital / ACN
 

 

 

 

 

 

Font: ElNacional.cat – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *