Categories
ELNACIONAL.CAT

Calviño dona llargues sobre la pujada del salari mínim i Puigdemont respon

La vicepresidenta primera i ministra d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño, ha tornat a donar llargues sobre la pujada del salari mínim a Espanya, que actualment és de 950 euros al mes. Concretament, la vicepresidenta ha assegurat que el govern espanyol és compromès amb continuar pujant-lo, però que la prioritat en l’actualitat ha de ser “impulsar la recuperació econòmica”.

“El nostre Govern és absolutament compromès amb continuar millorant les condicions de vida dels treballadors i continuar augmentant el salari mínim interprofessional”, ha assegurat Calviño durant una compareixença en la comissió d’Assumptes Econòmics i Monetaris de l’Eurocambra. Calviño també ha afegit que “no són només paraules; són fets”.

La vicepresidenta ha prosseguit recordant que “el govern espanyol ha augmentat un 30% el salari mínim en els últims anys. És una pujada sense comparació amb cap altre país europeu i jo crec que ha estat una mesura positiva des del punt de vista de la recuperació del poder adquisitiu dels salaris perduts durant la dècada anterior”, ha afirmat. Sobre això, ha sentenciat que l’Executiu té el compromís que durant l’actual legislatura l’SMI assoleixi el 60% del sou mitjà.

L’SMI no pujarà fins que la incertesa no desaparegui

Ara bé, totes aquestes bones paraules han anat acompanyades d’un però. En aquesta ocasió, Calviño ja ha avisat que l’SMI no pujarà fins que desaparegui la incertesa i ha agregat que a Espanya l’impacte de la pandèmia ha estat “particularment intens”.

“Això fa que encara tinguem aproximadament 400.000 compatriotes coberts pels expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO) i també centenars de milers de ciutadans que no han trobat un lloc de treball des que ens va colpejar la pandèmia la primavera passada”, ha recordat.

Per això, va indicar que la prioritat en l’actualitat “ha de ser impulsar la recuperació econòmica, la creació d’ocupació i que com més aviat millor es reincorporin tots aquests treballadors que estan coberts pels ERTO”. “Però jo confio que la situació continuï en aquesta senda positiva i, per tant, que com abans puguem reprendre aquesta senda d’augment del salari mínim interprofessional amb què tots som compromesos”, ha sentenciat.

Puigdemont respon

Sobre això, el president en l’exili, Carles Puigdemont, ha respost a la vicepresidenta assegurant per haver tornat a posposar la pujada de l’SMI. Puigdemont ha assegurat que l’actitud de Calviño és “el reflex general que té el PSOE davant dels problemes que només es poden resoldre amb decisió i sense complexos”.

Puigdemont també ha recordat altres frases que s’han utilitzat per posposar decisions com “ara no és el moment” o “no podem posar el perill la recuperació”.

Imatge principal: La vicepresidenta Nadia Calviño entrant al Consell de Ministres d’aquest dimarts – Efe

Font: ElNacional.cat – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *