Borràs no veu “voluntat de resoldre el conflicte” en el nou govern de Sánchez

Un dia després de la remodelació del govern de Pedro Sánchez, la presidenta de Parlament, Laura Borràs, ha afirmat que aquests canvis són “una remodelació que ofereix poques possibilitats de pensar que hi hagi una voluntat de resoldre el conflicte polític“.

Així ho ha declarat durant l’acte Mulla’t per l’esclerosi múltiple, iniciativa impulsada per la Fundació Esclerosi Múltiple, a la qual també han acudit la consellera de Presidència, Laura Vilagrà, la d’Investigació i Universitats, Gemma Geis, i el de Salut, Josep Maria Argimon.

Borràs ha considerat que el trasllat del fins ara ministre de Política Territorial i Funció Pública, Miquel Iceta, al ministeri de Cultura i Esport, és un “miratge que ha durat sis mesos”.

Possible retard de les reunions bilaterals

Per la seva banda, Vilagrà ha advertit que la remodelació de govern pot retardar la reunió de la comissió bilateral prevista per a aquest mes de juliol, en canviar algun dels interlocutors en l’executiu central, tot i que espera poder “reprendre aquests ponts” com més aviat possible. 

En declaracions als periodistes, Vilagrà, que com a consellera de la Presidència és la responsable de les relacions del Govern amb Madrid, ha indicat que la remodelació pot retardar alguns dels treballs que estaven realitzant dos executius per activar “aspectes importants per a la ciutadania” en l’àmbit social i d’infraestructures.

Isabel Rodríguez, la ministra “per a Catalunya”

La remodelació de govern ha deixat en mans d’Isabel Rodríguez – fins ara alcaldessa de Puertollano (Ciudad Real) – la cartera de Política Territorial. A partir d’ara, ella serà la ministra “per a Catalunya”, quant a què haurà de gestionar les relacions amb el territori – les quals començaran l’esmenada comissió bilateral – per tractar assumptes d’inversions –  i que prosseguirà al setembre amb la reunió de la taula de diàleg.

Rodríguez, que també passa a ser la portaveu del govern, pren el ministeri tot just després de la concessió dels indults als 9 presos independentistes, un element clau per les negociacions entre els dos executius.

És important destacar que la federació territorial a la qual pertany la nova ministra, el PSOE de Castella-la Manxa, ha estat un dels més crítics amb la mesura de gràcia.

De fet, el president d’aquesta autonomia i secretari general del partit a la regió, Emiliano García-Page – una de les figures més centralistes entre els socialistes – ha donat l’enhorabona a Rodríguez i ha vaticinat que complirà “molt bé” amb les seves noves responsabilitats. 

 

La nova ministra de Política Territorial, Isabel Rodríguez / Europa Press

 

Imatge principal: la presidenta del Parlament, Laura Borràs / EFE

Font: ElNacional.cat – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *