Categories
ELNACIONAL.CAT

Bomba a la ràdio: Jordi Basté fitxa Mònica Terribas per a RAC1

La nova temporada radiofònica ha començat amb força. RAC1 comença aquest dilluns el curs 2021-2022 disposat a fer miques els seus propis rècords i superar-se novament quan arribin els EGM. Sembla difícil, però cada vegada que arriben les xifres d’oients, l’emissora privada catalana aconsegueix més adeptes a la causa. El món a RAC1 sembla no tenir sostre, i Jordi Basté és el líder indiscutible de la ràdio a Catalunya i no sembla que ningú li pugui fer ombra.

Laura Rosel mirarà de fer-li pessigolles i esgarrapar-li alguns oients en la seva segona temporada al capdavant d”El matí de Catalunya Ràdio, però ho tindrà molt i molt difícil. De moment, el que ja se sap és que comptarà en les seves files amb l’exconseller Santi Vila com a tertulià, cosa que ja ha encès els ànims de molts oients. A l’altra banda de la Diagonal, Jordi Basté aposta pel que li porta funcionant  tots aquests anys, però hi afegeix un nom que ha cridat molt l’atenció, l’exvicepresident del govern espanyol, Pablo Iglesias.

Pablo Iglesias a RAC1

Però ara, han cantado el gordo. Semblava difícil de superar, pel que fa a repercussió, el nom de l’exlíder de Podemos com a nou col·laborador del seu exitós programa. Però Basté tenia un as guardat a la màniga que ara s’acaba de fer públic. En el seu primer dia d’emissió, el periodista de RAC1 ha tret el Sant Cristo Gros, ha posat tota la carn a la graella i s’ha fet oficial la bomba informativa: ha fitxat Mònica Terribas.

La periodista catalana, després de ser rival radiofònica durant molts anys de Basté, un a RAC1, l’altra a Catalunya Ràdio, després de competir contra ell cada matí durant molts anys, ara seurà al seu costat a l’estudi de l’emissora privada. Basté i Terribas són grandíssims amics. S’entenen a la perfecció, es respecten, s’estimen i ara, (tornaran) a treballar junts. Quan van despatxar Terribes de Catalunya Ràdio, Basté li va enviar un ram de flors, sense anar més lluny.  

Mònica terribas i Jordi Basté, amics i ara, companys a RAC1

Ja ho van fer a TV3 aquest mateix any, presentant el Nexes, passejant per un enorme rusc i mirant de respondre a preguntes de tota mena. Dubtes que plantejaven als espectadors i on ells mateixos també es mullaven i confessaven com actuarien en determinades situacions.

Però ara, la que es mullarà de debò serà Terribas, tal i com ha anunciat el mateix Basté. Per què ha acceptat ella? La mateixa Terribas ha respost: “Ho agafo perquè tu Jordi ho has proposat i insistit. Sempre he estat molt crítica amb les tendències que hem tingut a les tertúlies. És important intentar escoltar i aprendre dels altres. Una taula amb persones que poden fer-te reflexionar i canviar d’opinió és un espai interessant i amb el Pablo hi haurà moltes coses que no compartirem i d’altres sí. Teixir un entorn on cada vegada ens escoltem més i cridem menys ha de ser un dels passos imprescindibles perquè totes les crisis que tenim damunt la taula passin per la comprensió mútua”.

Jordi Basté i Mònica Terribas

Terribas ha afegit que “Espero que parlem de moltes coses perquè la política és molt important i hem de demanar totes les explicacions que calguin. Tenim una crisi política a Catalunya que persisteix i que no acabarà aviat. Però no podem oblidar que el preu de la llum està com està i que tenim més de dos milions de persones que estan en situació de risc d’exclusió i de pobresa”.

La notícia és d’un abast bestial al món de les ones. Ni Messi deixant el Barça pel PSG, ni Mbappé potser deixant el PSG pel Madrid, ni Cristiano Ronaldo deixant la Juve pel United… La bomba de l’estiu ha estat aquesta. Per què? Evidentment, no només pel talent que sumarà Basté a partir d’ara comptant amb una mestra com Terribas, sinó també, pel fet que les seves opinions ara les donarà a la competència d’on va treballar tants anys, i en una hora on a Catalunya Ràdio estarà parlant qui la va substituir, Laura Rosel, als matins de l’emissora pública.

Jordi Basté i Mònica Terribas / TV3

Terribas ja va seure a l’estudi de RAC1 fa no gaire, en el dia de la ràdio cap per avall que acostumen a fer allà, amb presentadors inusuals al capdavant dels programes de la seva graella. Ho va fer de conya, com era d’esperar, i hi ha qui va veure en aquell experiment el que potser seria l’embrió de col·laboracions futures.

Per cert, com a curiositat, el dia que va substituir Basté a RAC1, un dels convidats va ser Pablo Iglesias. Coses del destí. I el dia ha arribat. Ganes de sentir dos monstres de la ràdio com en Basté i la Terribas compartint micròfon.

 

Font: ElNacional.cat – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *