Biden estudia si els EUA poden restaurar l’accés a internet a Cuba

El president dels Estats Units, Joe Biden, ha assegurat que el seu govern està investigant si tenen “la capacitat tecnològica de restaurar” l’accés a internet mòbil a Cuba. “Han tallat l’accés a internet. Estem considerant si tenim la capacitat tecnològica de restaurar aquest accés“, ha declarat el president Biden durant una roda de premsa al costat de la cancellera alemanya, Angela Merkel, a la Casa Blanca. L’accés a l’internet mòbil està restringit a l’illa des de l’inici de les protestes antigovernamentals el passat diumenge. 

En la mateixa roda de premsa Biden també ha descartat la possibilitat de restablir a curt termini la possibilitat d’enviar remeses des dels Estats Units a Cuba, restringida des de novembre passat per ordre del seu predecessor, Donald Trump, segons recull Efe.”Hi ha una sèrie de coses que jo consideraria fer per ajudar al poble de Cuba, però això requeriria una circumstància diferent”, ha dit en referència a les remeses. 

Biden també ha opinat sobre la situació epidemiològica de l’illa. El president estatunidenc ha assegurat que estaria “preparat per donar quantitats significatives de vacunes“, però amb la condició que “es garanteix que una organització internacional administrarà aquestes vacunes i ho farà d’una manera en la qual els ciutadans del carrer tinguin accés a elles”.

Esclat de protestes contra el govern 

Milers de cubans van sortir als carrers el passat diumenge per protestar contra el Govern al crit de “llibertat!”. Les protestes són les més fortes que han ocorregut a Cuba des de l’anomenat “maleconazo” d’agost de 1994. Les manifestacions de cubans contra el govern es produeixen en un context de crisi econòmica i sanitària, amb la pandèmia fora de control i una forta escassetat d’aliments, medicines i altres productes bàsics, a més de llargs talls d’electricitat.

El govern cubà va reaccionar contra les protestes en un primer moment, però aquest dijous ha començat a fer les primeres passes per conciliar el crispat clima social que viu l’illa. El primer gest del govern ha estat permetre als viatgers que portin menjar, productes de neteja i medicaments sense límits des de la setmana vinent. 

La mesura excepcional, aprovada d’urgència amb una resolució del Ministeri de Finances i Preus, entrarà en vigor dilluns vinent i es mantindrà almenys fins al 31 de desembre, va anunciar el número dos de l’executiu presidit per Miguel Díaz-Canel.

Imatge principal: Una dona porta una bandera cubana en una manifestació contra el Govern de Cuba / Efe

Font: ElNacional.cat – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *