Barcelona vacunarà sense cita prèvia contra la covid

Barcelona vacunarà sense cita prèvia contra el coronavirus amb l’objectiu d’arribar als barris amb menor cobertura vacunal. Durant les pròximes setmanes el Departament de Salut, l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), l’Ajuntament de Barcelona i l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) organitzaran unes jornades de vacunació als barris, prioritzant aquells amb menor cobertura vacunal.

Com es durà a terme?

Cada setmana s’instal·larà un punt mòbil a dos barris prioritzats de la ciutat per administrar la vacuna Janssen d’una única dosi sense cita prèvia, han explicat en una roda de premsa i també a través d’un comunicat.

El mes de setembre el punts mòbils de vacunació visitaran Ciutat Meridiana, El Raval, la Marina de Port i el Gòtic, després d’haver-ho fet aquesta setmana al Bon Pastor, Baró de Viver, Poble-sec i anteriorment al Raval, Trinitat Vella i Besòs Maresme.

Punts mòbils de vacunació

16 de setembre, Ciutat Meridiana. Plaça Roja, de 10.00 a 14.00 hores, districte de Nou Barris. 17 de setembre, El Raval. Rambla del Raval, de 10.00 a 14.00 hores, districte de Ciutat Vella. 23 de setembre, La Marina de Port, districte de Sants Montjuïc (pendent d’ubicació i horari). 30 de setembre, Gòtic, districte de Ciutat Vella (pendent d’ubicació i horari).

A qui van dirigides les vacunes?

L’acció està dirigida a persones residents a la ciutat, majors de 40 anys o de 18 o més anys de grups vulnerables, amb dificultats per accedir a la campanya de vacunació general.

Per poder-se vacunar, les persones han de portar la targeta sanitària, si la tenen, o qualsevol altre document d’identificació en cas de no tenir-la.

455 persones vacunades sense cita 

El passat 20 d’agost es va fer una prova pilot d’una jornada de vacunació comunitària contra la covid-19 a la Rambla del Raval amb els objectius d’arribar als col·lectius amb més dificultats per accedir a la vacuna, descriure el perfil de les persones ateses i avaluar l’experiència de vacunació comunitària. Així, s’hi van apropar 154 persones que van rebre la vacuna. Les persones vacunades van ser sobretot homes (75,5%), amb una edat mitjana de 37 anys, majoritàriament de nacionalitat no espanyola. Entre els motius pels quals no s’havien vacunat fins aquell dia destaquen els relacionats amb les dificultats per horari laboral, la barrera idiomàtica i les dificultats d’accés a la vacunació, entre elles les relacionades amb la barrera tecnològica (gestió de cita prèvia, accés a la informació o disponibilitat d’equips informàtics, entre d’altres).

Després d’aquesta primera prova, el dia 2 de setembre, el punt de vacunació es va ubicar a la Plaça de la Trinitat a Trinitat Vella, i el dia 3 de setembre en el mateix horari a la Rambla Prim al Besòs Maresme. A Trinitat Vella se’n van vacunar 110 persones i al Besòs se’n van vacunar 191. En ambdues jornades tant el perfil de les persones ateses com la majoria dels motius concretats sobre el retard en la vacunació van ser semblants als identificats al Raval, segons han detallat en aquest mateix comunicat.

 

 

 

Imatge principal: una membre del personal sanitari sosté una vacuna contra el coronavirus / Salut

Font: ElNacional.cat – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *