Barcelona registra la dada de positius per covid més baixa des de fa més d’un any

Segons les dades de l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB), del 30 d’agost al 5 de setembre es van detectar 701 positius per covid-19 a la ciutat. Es tracta del balanç setmanal més baix des de fa més d’un any. L’últim cop que es van confirmar menys de 1.000 casos en una setmana va ser a finals de maig i principis de juny, però es van superar els 700 contagis. Fa vuit setmanes que els casos disminueixen des del pic de l’estiu.

Les dades de la covid-19 a Barcelona del cap de setmana, 4 i 5 de setembre, encara són provisionals i poden augmentar els propers dies, ja que els laboratoris notifiquen amb retard més casos. Tot i això, seria difícil que superessin altres balanços setmanals per sota del miler. El segon registre mínim al gràfic és el dels 867 contagis entre el 7 i el 13 de juny, 166 positius més que en la primera setmana de setembre.

Vuit setmanes amb baixada de contagis

Des del pic de la cinquena onada, Barcelona encadena vuit setmanes amb menys casos nous de coronavirus confirmats. El balanç de 701 positius de la primera setmana de setembre consolida el fet que la cinquena corba de la pandèmia s’ha doblegat.

Si analitzem la mitjana diària de casos, de moment, el mes de setembre es notifiquen 70 positius a Barcelona cada dia mentre que a finals d’agost eren 127. La xifra s’ha reduït a més de la meitat.

Font: betevé – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *