Categories
ELNACIONAL.CAT

Banc Sabadell guanya 220 milions, un 51% més, i recuperarà el dividend

Banc Sabadell ha obtingut un benefici de 220 milions d’euros en el primer semestre del 2021, un 51,5 % més que l’any anterior, per la millora del marge i la reducció de costos, i ha anunciat la seva intenció de recuperar el pagament de dividend en efectiu

El grup ha crescut en aquests sis mesos en ingressos i inversió creditícia i ha comptat amb l’aportació positiva de TSB, la seva filial britànica, que ha guanyat uns 58,8 milions d’euros fins a juny després del seu pla d’ajust, que preveu tancar abans del previst, segons ha informat l’entitat bancària.

Ingressos negoci bancari

Els ingressos del negoci bancari, que engloben el marge d’interessos i les comissions netes, han assolit els 2.395 milions a tancament del segon trimestre, un 0,7% més que l’any passat. En concret, el marge d’interessos se situa als 1.685 milions, un 1,1% interanual menys, mentre que les comissions netes sumen 709 milions, un 5,4% més, pel bon comportament dels serveis associats a comptes a la vista, targetes i fons d’inversió.

César González-Bueno, conseller delegat de Banc Sabadell / EP​

En paral·lel, els costos del grup han disminuït un 3,2% respecte al primer semestre de 2020, situant-se en els 1.512 milions d’euros. “Tanquem el semestre amb uns resultats positius, creixent en ingressos i en inversió creditícia. El full de ruta que estableix el nostre pla estratègic per a la transformació de l’entitat avança adequadament“, destaca en un comunicat el conseller delegat del Sabadell, César González-Bueno.

Saldo creditici

L’entitat ha tancat el semestre amb un saldo creditici de 152.515 milions d’euros, la qual cosa suposa un creixement del 6,2% anual i de l’1,5% trimestral, impulsat pel bon comportament de les hipoteques a Espanya i Regne Unit, així com per la bona marxa del crèdit comercial a empreses, pimes i autònoms.

La producció hipotecària, segons destaca el Sabadell, supera ja nivells prepandemia i arriba als 1.487 milions d’euros, un 116 % més que en 2020. A 30 de juny, l’entitat ha disposat 9.000 milions d’euros de finançament ICO d’un total de 12.000 milions concedits.

Els recursos de clients en balanç totalitzen 157.345 milions ( +6,6 % interanual), mentre que els de fora de balanç sumen 40.736 milions (-2,4 %). Els saldos de comptes a la vista ascendeixen a 140.028 milions d’euros, amb un increment del 13 % interanual, i els dipòsits a termini totalitzen 17.645 milions, un 26 % menys que en l’exercici anterior.

Operacions rellevants

César González-Bueno ressalta així mateix “l’aportació al grup cada vegada major” de TSB, el negoci a Regne Unit, amb una contribució positiva al compte de resultats del grup de 39 milions d’euros.

En els últims mesos, el Sabadell ha dut a terme dues operacions corporatives rellevants: la venda del 51,65% de la seva participació a BancSabadell d’Andorra a MoraBanc per uns 67 milions d’euros i la venda del seu negoci de dipositaria institucional a BNP Paribas per uns 115 milions.

Pagament de dividends

El consell d’administració del Sabadell, d’altra banda, ha anunciat la seva intenció de restablir la distribució de dividend en efectiu als seus accionistes. L’entitat vol establir un pay-out del 30% en efectiu sobre els resultats anuals de 2021, en línia amb el diàleg que està en curs amb el supervisor.

Això, després que el Banc Central Europeu (BCE) hagi decidit aixecar el veto als dividends de la banca europea setze mesos després.

 

Imatge principal, la torre del Banc Sabadell a Barcelona / EP

Font: ElNacional.cat – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Generated by Feedzy
%d bloggers like this: