Categories
beteve.cat

Arrenca la primera edició del Llibrestiu amb més de 300 activitats en un centenar de llibreries

(ACN) Tret de sortida de la primera edició del Llibrestiu. Aquest dijous se celebra la nova “festa literària” de les llibreries de proximitat, que parteix de la “bona experiència” del Sant Jordi d’estiu de l’any passat. Més d’un centenar de llibreries de 40 municipis s’han sumat a la iniciativa, xifra que representa un 30 % de les que hi ha a Catalunya. A Barcelona són 54 llibreries que hi participen, la meitat de les que té la ciutat.

Amb tot, entre les sis de la tarda i les onze de la nit hi haurà parades de llibres al carrer, signatures, col·loquis i tallers amb l’objectiu de “mantenir la connexió entre el lector i la llibreria de proximitat”, segons va explicar el president de la Cambra del Llibre de Catalunya, Patrici Tixis, aquest dimarts. Amb el lema ‘Viu la festa del llibre d’estiu a la teva llibreria’, la Cambra del Llibre vol que la jornada es converteixi “en una data en el calendari de tots”. Així, es pretén “desestacionalitzar” la venda de llibres, que actualment es concentra en Sant Jordi, la Setmana del Llibre en Català i la campanya de Nadal.

Llibreries de proximitat

A Barcelona la proposta s’ha descentralitzat per onze districtes de la ciutat. D’aquesta manera es pretén evitar que la gent es concentri en un mateix espai. La majoria d’actes es fan en interiors per tal de controlar els aforaments. A més, segons va explicar el secretari tècnic del Gremi de Llibreters de Catalunya, Marià Marín, així la gent pot “descobrir” que hi ha llibreries de proximitat “més enllà dels eixos habituals”. A la capital catalana els actes acabaran a les deu de la nit.

Font: betevé – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *