Categories
ELNACIONAL.CAT

Argimon, contundent: “Els que necessitem aire som Salut”

“Els que necessitem aire som Salut, som nosaltres”. Així de contundent s’ha expressat el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, durant la roda de premsa sobre vacunes que fa el seu Departament. “Entenc que l’oci nocturn està tancat des de fa 16 mesos. Altres sectors no estan oberts al 100%. Si sortim al carrer, no tindrem sensació de pandèmia. Els que l’han patit o l’estan patint, sí. Si entrem en un centre sanitari és pandèmia. Perquè és la malaltia més freqüent”. D’aquesta manera, el conseller ha volgut posar èmfasi en les ‘dues realitats paral·leles’ que viu la societat.

En aquest sentit, ha constatat que “les pròximes setmanes són crítiques. Cal fixar-se en el Regne Unit i els Estats Units. Nosaltres no som una illa. I per tant, hem de ser prudents”, ha constatat. Precisament en aquest sentit, Argimon ha destacat la importància de la vacunació. “Això és clau”. A més, també ha volgut recordar que “aquesta cinquena onada, sense la cobertura de vacunació hauria estat una situació complicadíssima”. 

Una cinquena onada complicada

El conseller ha reiterat que la cinquena onada està sent “molt complicada des de diversos punts de vista”. Així, ha subratllat que les previsions que es tenien “no es van complir”. “L’origen és un grup o bossa de gent que no havia tingut oportunitat de vacunar-se perquè no havia tingut aquesta oportunitat”, ha ressaltat. 

Captura de la diapositiva de Salut / Salut

Per altra banda, a la interacció social i l’augment de la mobilitat, també s’hi ha afegit la variant delta del coronavirus, que se sap més transmissible. En aquesta línia, Argimon ha recordat que el pic de casos en gent jove va arribar a mitjans de juliol i a finals d’aquest mes, la majoria de grups d’edat ja havien assolit el pic. “Estem baixant des de fa 3 o 4 setmanes. Estem baixant a un ritme bo, del 30%. Esperem seguir baixant en els pròxims dies”.

Així, el conseller ha insistit que, tot i que els contagis baixen, les hospitalitzacions continuen sent altes i l’ocupació dels llits d’UCI són, aquest dimecres, 369. 

Captura de la diapositiva de Salut / Salut

Més de 2.000 persones de menys de 45 ingressades

Si una dada crida l’atenció és aquesta. Segons ha informat la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, aquesta onada ha deixat més de 2.000 persones de menys de 45 anys ingressades.

En aquest sentit, el Departament de Salut ho té clar i la principal necessitat és la de vacunar. Entre les persones de 12 a 45 anys, queden un milió de persones per vacunar. “Hem d’aconseguir la màxima cobertura”, ha destacat Argimon. Així, Cabezas ha reconegut que “la vacunació ha disminuït” i que l’objectiu és “recuperar dades de vacunació de 500.000 dosis per setmana”. 

Captura de la diapositiva de Salut / Salut

De fet, la intenció és posar uns 2 milions de dosis de vacunes durant aquest mes de setembre. “Per a la franja de 12 a 39 anys, la prioritat és posar dosis”. Cabezas ha destacat que volen arribar a aquest grup de persones, sigui per xarxes socials o a través d’influencers. També es potenciaran altres canals com trucades o enviament massiu d’SMS per tal de fomentar la vacunació al màxim possible. 

 

 

Imatge principal: el conseller de Salut, Josep Maria Argimon / Sergi Alcàzar

Font: ElNacional.cat – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *